Casa de parfumuri Houbigant a relansat celebra aromă preferată de Regina Maria

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 24-09-2019

în: Beauty News

Houbigant este o Casă de parfumuri cu o istorie bogată în Franța, fiind cunoscută pentru parfumurile create pentru nobilii acelor vremuri. A fost înființată în secolul al XVIII-lea de Jean-Francois Houbigant, care la numai 23 de ani a creat Eau D’ Houbigant, parfumul legendar devenit preferatul aristocraților. 

Cu ocazia împlinirii Centenarului de la crearea compoziției „Mon Boudoir”, Casa de parfumuri Houbigant a relansat celebra aromă preferată de Regina Maria. Notele sale puternice sunt transpuse într-un parfum care se integrează perfect în modernitatea epocii noastre. Parfumul original a fost creat de legendarul parfumier Robert Bienaime și a fost lansat în 1919, iar în 1938, după moartea Reginei s-a decis retragerea lui de pe piață, din respect pentru Alteța Sa, aceasta fiind și imaginea oficială a produselor „Mon Boudoir”.

Considerată „cea mai frumoasă regină a Europei”, Regina Maria a devenit imaginea colecției de pomade, pudră, apă de colonie și parfum, toate sub același nume: „Mon Boudoir”, în 1922. Nota de bază a parfumului mirosea a flori de violete, preferatele Reginei, a iris, dar avea și acorduri subtile de patchouli și santal.

La moartea Reginei, în 1938, Houbigant a retras de pe piață parfumul Mon Boudoir, în semn de omagiu pentru aceasta. Și tot în semn de omagiu, celebra Casă de parfumuri relansează acest parfum etern feminin, la 100 de ani de la Conferința de Pace de la Paris.

Compoziția Mon Boudoir poate fi descoperită în Beautik Haute Parfumerie.