Ceasul cu inițialele lui Pablo Picasso este scos la vânzare pentru 267.000 de dolari

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 27-05-2021

în: Art & Design

Când spui Picasso, spui tablouri. Cu toate acestea, vânzarea Bonhams Paris Luxury a scos la iveală un ceas de mână rar purtat odată de falnicul artist spaniol. Este posibil ca ceasul să nu aibă dimensiunea unui tablou Picasso, dar este o piesă de artă stelară proiectată de ceasornicarul elvețian independent Michael Z. Berger. Numiți-o soartă sau o încercare destul de descumpănită de auto-branding, dar există 12 litere în numele complet al artistului, care sunt transformate în marcaje de oră cu majuscule negre.

foto via @luxurylaunches.com

Nu este de mirare că ceasul a intrat la licitațiile Bonhams Luxury Watch Sale din Paris pentru 267.000 de dolari, spre deosebire de estimarea scăzută și înaltă de 14.700 de dolari și, respectiv, 22.000 de dolari. Ceasul cu brățară din oțel este unul dintre cele trei exemplare cunoscute care poartă numele lui Picasso. A fost adesea recunoscut in fotografiile artistului.

Jonathan Darracott, șeful global al ceasurilor Bonhams, a declarat: „Aceasta a fost o descoperire extraordinară și suntem atât de încântați de acest rezultat binemeritat pentru un ceas atât de special, care a fost, de asemenea, un exemplu superb al tradiției numelui din 12 cifre. . Este destul de potrivit ca Picasso să fi urmat această tendință, fiind renumit pentru că era un mare publicist de sine. ” Ceasul a fost unul dintre cele trei exemplare cunoscute care purtau numele lui Picasso pe cadranul argintiu de 32 mm care datează din 1960.

Sursa: Pablo Picasso’s unique 1960s wristwatch showcasing the letters of his name sold for 20 times its presale estimate for $267,000

Energy Expo 10-13 octombrie