Best Dressed at Met Gala 2018, “The Oscars” of Fashion

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 09-05-2018

în: News & Features

Met Gala este anual unul dintre cele mai importante evenimente de modă din lume, iar ținutele de anul acesta au fost pe măsura așteptărilor. Incorporând în vestimentația lor cea mai controversată temă a evenimentului de până acum, “Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination”, vedetele și-au etalat ținutele sacre și originale. Covorul roșu de la Muzeul de Artă Metropolitană din New York a adus anul acesta outfit-uri care au combinat moda și religia într-un mod spectaculos. Accesorizate cu coroane, cruci și aripi, se remarcă faptul că majoritatea ținutelor a avut o importantă influență catolică. În continuare am alcătuit o listă cu cele mai reușite și extravagante vestimentații.

Rihanna a impresionat printr-o ținută inspirată de costumul Papei. Vedeta a strălucit într-o rochie sexy, brodată cu cristale, marca Maison Margiela, ce a fost accesorizată cu o mitră și o pelerină. Vestimentația Rihannei a fost completată de pantofii Christian Louboutin, un clutch Judith Leiber și bijuterii Cartier, Gilan, Maria Tash, Konstantino Jewelry și Narcisa Pheres.

Katy Perry a atras toate privirile printr-o pereche de aripi de doi metri, accesoriu care a completat perfect rochia aurie creată de Donatella Versace. Ținuta cântăreței care și-a făcut apariția într-o mașină decapotabilă, pentru a nu deteriora impresionantul accesoriu, a fost catalogată de către criticii de modă drept îndrăzneață.

Jennifer Lopez a avut cea mai spectaculoasă ținută, în viziunea multor designeri de modă. Ea a purtat o rochie neagră semnată Balmain, cu un detaliu care a respectat tema galei, și anume o cruce formată din pietre în nuanțe de albastru, auriu și roșu. Outfit-ul a fost completat perfect de o pereche de sandale negre cu platformă și de bijuterii Tiffany & Co, machiajul fiind realizat cu produse din propria sa colecție Inglot Cosmetics.

Actrița Blake Lively a ales să poarte o rochie marca Versace ce a fost realizată în 600 de ore, accesorizată cu un corset de aur încrustat cu bijuterii şi o trenă din satin roşu închis. Bijuteriile purtate de superba actriță au fost realizate de Lorraine Schwartz și Christian Louboutin și au costat două milioane de dolari: brățări din aur, trei inele cu diamante și rubine și cercei cu diamante și smaralde columbiene de 30 de carate. Cea mai notabilă piesă a fost halo-ul personalizat ce conținea diamante Champagne de 100 de carate.

Madonna a apărut pe covorul roșu purtând o creație marca Jean Paul Gaultier, o rochie neagră dramatică și accesorii cu cruci, look-ul gotic al “reginei pop” amintindu-ne de videoclipul melodiei “Frozen”. Apariția sa spectaculoasă a fost completată de interpetarea controversatului hit din anul 1989, „Like a Prayer”, care, la vremea respectivă a fost aspru criticat de Vatican și interzis în mai multe regiuni.

Trio-ul mesianic, Jared Leto, Lana Del Rey și designerul Gucci Alessandro Michele, și-a făcut apariția la Met Gala 2018 în trei ținute foarte elaborate. Lana a purtat un accesoriu ce imită o aură, împodobită cu o pereche de aripi și o rochie în centrul căreia se afla o inimă de aur din care ieșeau cuțite, în timp ce Jared l-a întruchipat pe Iisus, prin outfit-ul său renascentist, completat perfect de coroana aurie de pe cap. Ținutele ambelor vedete au fost semnate de Gucci, ei participând la eveniment alături de faimosul designer.