Bentley intenționează să lanseze prima sa mașină electrică

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 07-05-2021

în: AutoNews

Producătorul de mașini de luxBentley, intenționează să elimine treptat motoarele cu ardere internă în acest deceniu. Acesta a stabilit anul 2025 ca anul în care va cuprinde pe deplin energia electrică, relatează CAR Magazine. Începutul va fi marcat cu SUV-ul Electro-luxe, prima mașină electrică a producătorului de automobile.

Bentley’s EV va folosi platforma Artemis a Grupului Volkswagen, condusă de Audi. „Cu Artemis, suntem chiar acolo la început, ajutându-l să-l definim. Nu o conducem, dar vom fi un beneficiar al acesteia „, a declarat Adrian Hallmark CEO pentru CAR Magazine.

Cooperarea cu Audi, a adăugat el, este o bună oportunitate pentru marcă de a-și accelera tranziția către vehicule electrice. Hallmark consideră că vehiculele electrice se potrivesc cu „cuplul silențios, fără efort, cu o performanță rafinată”.

Cu toate acestea, el subliniază faptul că greutatea bateriei este încă o preocupare, iar Bentley se va concentra asupra economiei de greutate și a aerodinamicii ca rezultat. Nu se cunosc detalii despre SUV-ul Electro-luxe, dar probabil va debuta după hibridul plug-in Flying Spur mai târziu în 2021 și un hibrid plug-in Continental GT, care nu pare să aibă încă o dată de lansare specifică.

Sursa: Bentley will electrify its cars starting 2025