Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010 este cea mai bună șampanie din lume

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 17-01-2023

în: News

Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010

Dacă te pregătești pentru un eveniment important sau dacă ești pur și simplu au pasionat al vinurilor spumante, atunci ar trebui să știi că exclusivul Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010, a fost votat drept cea mai bună șampanie din lume la Campionatul Mondial de Șampanie și Vin spumant.

Distinsă cu titlul de „Campion Mondial Suprem”, cuvée Blanc de Blancs 2010 este remarcabilă. Acesta este făcut din cel mai bun Chardonnay Grand Crus: 90% din Côte des Blancs și 10% din versanții nordici ai Muntei de Reims și este inspirat de Dom Thierry Ruinart, fondatorul casei.

Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010

„Este nevoie de timp, viziune și puțină îndrăzneală pentru a produce un vintage grozav, iar 2010 marchează un punct de cotitură. Acum poți sărbători amprenta unui an printr-un mare Blanc de Blancs acum îmbătrânit sub plută”, a declarat Frédéric Panaïotis, maestrul de pivniță al casei.

Nu este prima dată când Dom Ruinart câștigă râvnitul titlu. Și la începutul anului trecut, șampania a fost votată drept cea mai bună din întreaga lume. Totuși, de această dată, titlul a recunoscut în mod specific intuiția echipelor oenologice ale lui Ruinart și capacitatea lor de a da mai multă amplitudine și complexitate băuturii.

Pe lângă faptul că Dom Ruinart Blanc de Blancs 2010 este „Campionul Mondial Suprem”, casa Ruinart a câștigat și titluri pentru „Cea mai bună șampanie” și „Cel mai bun vin spumant francez”. Premiile au fost acordate cu mult aplomb la Londra de un juriu format din Tom Stevenson, Essi Avellan și George Markus.