Sărbătorește Paștele diferit anul acesta, cu Trip Tailor

Scris de Luxury
Publicat la data de: 03-04-2018

în: Travel

Zanzibar

Sărbătorile de iarnă au trecut și ne gândim deja la vacanța de Paște, o ocazie perfectă de a bifa noi destinaţii fascinante. Trip Tailor îți propune o călătorie a sufletului în care poţi descoperi culturi milenare, dovezi ale marilor imperii și mărturii ale celor mai importante religii din lume.

Peru
Incaşii numeau această zonă a Americii de Sud „ţara celor patru colţuri”, denumire ce se trage de la diversitatea formelor de relief. Vei întâlni aici peisaje dintre cele mai diverse: Amazonul cu pădurea lui deasă, munţi maiestuoşi unde încă mai găseşti vestigiile civilizaţiilor străvechi, câmpii aride ale căror desene încă fascinează oamenii de ştiinţă şi minunatele plaje ale Oceanului Pacific.

Pentru mulţi vizitatori, citadela antică Machu Picchu este atracţia principală a unei excursii în Peru. Descoperită în anul 1911 de către exploratorul american Hiram Bingham, citadela este considerată unul dintre cele mai impresionante exemple de arhitectură peisagistică din lume, reflectând, în acelaşi timp, măreţia imperiului incaş. Machu Picchu a fost atât centru spiritual şi observator astronomic, cât şi un loc de retragere pentru conducătorul incaş Pachacutec. Complexul este împărţit în două zone principale – zona agricolă, formată din terase unde erau cultivate şi stocate produsele alimentare, şi zona urbană, cu sectorul sacru, unde erau construite templele şi mormintele regale, sculptate cu o atenţie extraordinară la detalii.

O altă atracţie culturală importantă din Peru este Puno, una dintre cele mai interesante locaţii de pe continentul sud-american. Oraşul a fost fondat de către coloniştii spanioli şi are un farmec aparte, stilurile native şi spaniole formând un mix cultural ce poate fi admirat în arhitectura colonială, ţesături şi ceramică. Cu toate acestea, Puno este o destinaţie fascinantă dintr-un alt motiv – oraşul este situat pe malul Lacului Titicaca, ce deţine recordul mondial pentru calea navigabilă aflată la cea mai mare altitudine. Pentru o experienţă unică, trebuie să vizitezi insulele plutitoare de pe lac. Aceste insule artificiale, în număr de 42, construite din mănunchiuri de stuf uscat, găzduiesc populaţia indigenă Uros.

În Peru, marile centre urbane se află într-o comuniune perfectă cu zonele rurale şi tradiţiile acestora, creându-se astfel un mozaic unic ce fascinează orice turist. Acoperind o suprafaţă impresionantă, Lima, capitala ţării, este un oraş istoric şi vibrant, ce deţine toate caracteristicile definitorii ale acestei destinaţii. Al doilea oraş ca importanţă al ţării, Arequipa, a jucat un rol fundamental în renaşterea bucătăriei peruane, iar preparatele clasice picante, precum rocoto relleno sau chupe de camarones, fac deliciul vizitatorilor.

Peru Macchu Picchu, Trip Tailor
Peru Macchu Picchu
Peru lacul titicaca, Trip Tailor
Peru lacul titicaca

Oman
Golful Oman a jucat un rol deosebit de important pentru civilizația arabă încă din cele mai vechi timpuri, fiind locul de întâlnire dintre lumea arabă și celelalte civilizații mari, precum India și China. Odată cu descoperirea zăcămintelor de petrol, soarta golfului s-a schimbat radical. Oman nu deține atât de multe titluri superlative precum celelalte orașe mari din Emirate, însă este posesorul unei bogate moșteniri culturale, cu adevărat fascinantă pentru turiștii care ajung aici. Faptul că Oman și-a păstrat farmecul tradițional și valorile beduine se completează perfect cu frumusețea naturală a regiunii ce cuprinde munţi, deşerturi şi o zonă de coastă. Aceasta este destinația ideală dacă eşti pasionat de cultura arabă și vrei să intri în contact cu adevăratul spirit antic arab, evitând partea modernă cu superlativele sale celebre.

Pentru majoritatea vizitatorilor, primul contact cu Oman are loc în Muscat, un oraş care a conservat foarte bine stilul arhitectural tradiţional al zonei, chiar şi clădirile moderne fiind obligate să aibă măcar o caracteristică specifică a stilului arab clasic în construcţie. Dacă alegi să petreci mai mult timp în acest oraş, nu te vei plictisi, având la dispoziţie o gamă diversă de activităţi ce pot fi desfăşurate în zonă.

Pentru o experienţă autentică, îţi recomandăm să vizitezi oraşul istoric Nizwa, amplasat într-un decor mirific, înconjurat de o luxuriantă oază de palmieri şi de cei mai înalţi munţi din Oman. În plus, Nizwa este punctul perfect de plecare dacă vrei să explorezi siturile arheologice Bahla şi Jabrin sau Munţii Akhdar şi Shams. Bhala este cel mai mare şi cel mai vechi fort din Oman, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, ce merită vizitat de cei care doresc să cunoască şi să aprofundeze cultura şi istoria Sultanatului Oman. Fortul Jabrin este una dintre cele mai spectaculoase construcţii de acest gen din Oman. Aspectul deosebit al acestui obiectiv constă în structura sa labirintică cu zeci de camere mici, amplasate două câte două în curţile interioare.

Oman Muscat Jalali, Trip Tailor
Oman Muscat Jalali
Oman, Trip Tailor
Oman

Zanzibar
Zanzibar este un arhipelag fermecător, situat în largul coastei de est a Africii, ce a devenit cunoscut lumii întregi datorită condimentelor îmbietoare şi plajelor nesfârșite cu nisip fin. Arhipelagul este format din trei insule mari, Unguja, Pemba şi Tumbatu, precum şi din mai multe insuliţe şi atoli. Dacă îţi doreşti să te detaşezi complet de agitaţia zilnică, Tumbatu este destinația perfectă, deoarece pe insulă nu există maşini şi drumuri asfaltate, localnicii trăind într-o comunitate închisă, greu accesibilă din exterior.

Capitala Zanzibarului, Stone Town, face parte din patrimoniul UNESCO, cu numeroase moschei și două mari catedrale. Majoritatea clădirilor din oraș au fost reabilitate, ele datând din secolul al XIX-lea. Istoria colonială a țării o vei putea explora la Muzeul Memorial al Păcii, iar elogiul adus sultanilor din Zanzibar este prezent la Muzeul Palatului, o clădire albă grandioasă. Vei putea vizita și prima construcție din Zanzibar care a beneficiat de lumină electrică și lift, Casa Minunilor. Construită ca un palat de ceremonie pentru sultanul Barghash, aceasta este o încântare din punct de vedere arhitectonic.

În vecinătate se găsește și Fortul Arab, unde vei putea participa la piese de teatru în aer liber și te vei putea plimba prin micile magazine, de unde vei putea achiziționa mirodeniile pentru care este atât de renumit Zanzibarul.

Dacă te hotărăști să te reîntorci în natură, noi îți propunem și Rezervația Naturală Jozani, unde vei putea observa specii endemice de maimuțe foarte fotogenice și libertine.

Încheie-ți aventura în inima oceanului, explorând impresionantul univers subacvatic. Zanzibar este renumit pentru apa cristalină, cu vizibilitate excelentă, ce permite să faci scufundări atât ziua, cât și noaptea. Fauna marină împreună cu întinderile bogate de corali îți vor hrăni apetitul pentru necunoscut.

Zanzibar, Trip Tailor
Zanzibar
Zanzibar, Trip Tailor
Zanzibar

 

Iordania
Un refugiu sigur și primitor într-o zonă măcinată de confruntări, Iordania își încântă și inspiră de fiecare dată vizitatorii cu un număr impresionant de obiective turistice, orașe încărcate de istorie și peisaje dintre cele mai frumoase. Toate acestea i-au determinat pe regizorii filmelor „Lawrence of Arabia”, „Transformers” și „The Martian” să aleagă Iordania drept platou de filmare.

Iordania are o istorie îndelungată în ceea ce privește ospitalitatea, ce datează încă din perioada caravanelor care străbăteau Drumul Regelui încărcate cu tămâie și mirodenii. De-a lungul istoriei, a fost străbătută, locuită și disputată de nabateeni, romani, arabi și cruciați. Toate aceste popoare au lăsat în urma lor monumente impresionante – amfiteatre romane, castele cruciate și mozaicuri creștine, dar și un popor aparte, de oameni liberi, moderni și primitori.

Pe lângă toate acestea, Iordania se bucură de o moștenire religioasă inestimabilă, aici găsindu-se
locul unde Iisus a fost botezat pe cursul râului Iordan, Maherus – fortăreața în care Irod a ordonat decapitarea lui Ioan Botezătorul și Muntele Nebo, de unde Moise a zărit Tărâmul Făgăduinței.

Recenta redescoperire a orașului antic Petra, lăsat în urmă de poporul nabatean, a adus această țară în lumina obiectivelor, devenind astăzi simbolul Iordaniei și motivul pentru care vizitatorii se îndrăgostesc de această ţară. Deşi s-au scris şi spus foarte multe despre Petra, nimic nu te pregăteşte cu adevărat pentru emoţia pe care o vei simţi atunci când vei păşi pentru prima oară în acest loc încărcat de spiritualitate – cu siguranţă, aceasta este o experienţă „once in a lifetime”.

Pentru relaxare, după vizitarea oraşului antic Petra, îţi recomandăm un sejur la Marea Moartă. Situată la 410 metri sub nivelul mării, Marea Moartă este locul cu cea mai joasă altitudine de pe glob, principalul punct de atracţie fiind apa cu un conţinut de sare de 31,5%, ceea ce face practic imposibilă scufundarea. În plus, apa conţine şi 21 de minerale care o fac unică, inclusiv un nivel ridicat de magneziu, sodiu şi potasiu. Studiile au arătat că asocierea apei din Marea Moartă cu nămolul ce se găseşte de-a lungul ţărmului aduce beneficii sănătăţii, inclusiv asupra circulaţiei şi revitalizării pielii.

Iordania Marea Moarta, Trip Tailor
Iordania Marea Moarta
Iordania Petra, Trip Tailor
Iordania Petra

Maroc
Pornind de la dunele înalte ale deșertului Sahara până la crestele înzăpezite ale Munților Atlas, Maroc este o țară creată parcă special pentru călătorii. Presărat cu peisaje de o frumusețe izbitoare, în mii și mii de culori, Marocul are unul dintre cele mai diversificate reliefuri din regiune. O călătorie în luna aprilie poate dezvălui vizitatorilor toate cele patru anotimpuri într-o singură zi de drum, de la Fes la Erfoud.

Cele mai importante medine ale Marocului se găsesc în centrul fiecărui oraş mare din această ţară: Fes, Meknes, Rabat, Casablanca şi Marrakech. Fiecare medina este un labirint ameţitor, plin de culori, sunete şi arome exotice, fiind în acelaşi timp locaţia ideală pentru a descoperi fascinanta cultură marocană şi secretele fiecărui oraş în parte.

Cel mai frumos dintre oraşele imperiale, Marrakech este renumit pentru grădinile şi monumentele islamice din zona sa veche. Dacă vizitezi oraşul, îţi recomandăm La Mamounia, un hotel înconjurat de grădini luxuriante, a cărui istorie datează din secolul al XII-lea. Secolele ce au trecut au dăruit locaţiei tot mai multă cultură şi rafinament, în prezent aflându-se
în topul preferinţelor celor care îşi doresc să se bucure de o experienţă cu adevărat „luxury”. Winston Churchill a fost oaspetele hotelului în anul 1943, iar frumuseţea zonei se spune că l-a inspirat să îşi manifeste interesul pentru pictură.

În Marrakech, poţi vizita Grădinile Majorelle, proiectate de renumitul artist francez Jacques Majorelle şi restaurate de celebrul creator de modă Yves Saint Laurent. Relaxează-te într-o locaţie care, deşi este în mijlocul unui oraş agitat, se aseamănă cu o bucăţică liniştită de Paradis. Poţi admira variate specii de plante, printre care vei găsi fântâni şi iazuri, toate într-un decor plin de viaţă şi culoare. Jacques Majorelle şi-a dedicat viaţa creării acestor grădini, iar după moartea sa, Yves Saint Laurent le-a restaurat, rezultatul fiind o fuziune între stilurile celor doi maeştri.

Maroc Marrakech, Trip Tailor
Maroc Marrakech
Maroc Ait Benhaddou, Trip Tailor
Maroc Marrakech

Îți recomandăm să optezi anul acesta pentru ceva nou și inedit, unde serviciile fac diferența între o simplă vacanță și o experiență de viață. Lasă grijile deoparte și permite-le consultanților Trip Tailor să se ocupe de organizarea și planificarea vacanței tale. Mai multe detalii despre ofertele de Paşte 2018 găseşti pe www.triptailor.ro.

Contactează consultantul Trip Tailor la: 021 230 13 60 / contact@triptailor.ro.