Descoperă romantismul „Down Under” cu Trip Tailor – Consilierul tău privat pentru călătorii

Scris de Luxury
Publicat la data de: 07-04-2016

în: Travel

O ţară cât un continent, cu mii de kilometri de coastă şi plaje superbe, cu zone de vegetaţie luxuriantă şi peisaje deşertice fascinante, o ţară dură cu oraşe sofisticate, unde spiritul este la fel de liber ca şi marsupialele care cutreieră ţinutul. Aceasta este Australia. Este foarte greu să vizitezi Australia, pentru că sunt atât de multe lucruri de văzut şi de experimentat, încât o lună de zile tot nu este suficient. Dar un lucru este sigur: orice călătorie către Australia începe cu Sydney. Zborul spre acest oraş este ca o avanpremieră a ceea ce te aşteaptă: orizonturi deschise, apele albastre ale portului dantelat de golfuri, metalul sclipind în soare al Harbour Bridge şi strălucirea albă a celebrei Opere.

sydney opera1

Este un oraş aglomerat, cu străzi încâlcite, cu un aer californian şi, cu siguranţă, copleşitor. Dar orice teamă sau nelinişte se va dizolva în momentul în care te vei aşeza pe o bancă în faţa Operei şi lumina fascinantă a portului te va învălui. Arma secretă a oraşului este ţărmul strălucitor, tivit cu palmieri şi înţesat de golfuri mici şi liniştite unde acostează yacht-urile celor foarte bogaţi. După câteva zile petrecute în Sydney, îţi va fi greu să te desprinzi de apă şi de puterea şi încrederea pe care ţi le insuflă.

Brisbane, al treilea oraş ca mărime al Australiei, este energic, cosmopolit, bogat, verde şi dornic să iasă din conul de umbră şi să se lupte cu Sydney şi Melbourne pentru supremaţie. Modalitatea ideală de a înţelege şi descoperi oraşul este să-l admiri de la distanţă, adică de pe muntele/colina Coot-tha. Alege să privești oraşul în lumina caldă a apusului de soare şi vei vedea râul şerpuitor ce străluceşte în luminile metropolei, numeroasele parcuri şi grădini, dar şi suburbiile răsfirate ca nişte bijuterii.

brisbane

După ce ai petrecut câteva zile în Brisbane, îndreaptă-ţi paşii către Cairns şi descoperă Marea Barieră de Corali într-o excursie de o zi. Marea mândrie a Australiei este un mozaic de recife care acoperă o impresionantă suprafaţă, de puţin peste 344.000 de kilometri pătraţi. Niciun ghid turistic şi nicio fotografie nu vor fi vreodată suficiente pentru a te pregăti pentru momentul în care îţi vei pune masca şi te vei scufunda într-un labirint seducător de corali. Şi dacă tot ai ajuns în zonă, ar fi păcat să pleci fără să fi vizitat Parcul Naţional Daintree (una dintre ultimele păduri tropicale antediluviene din Australia).

Titlul de „cel mai faimos obiectiv turistic al Australiei” este revendicat de Opera din Sydney, dar şi de Uluru (cunoscut şi sub denumirea de „Stânca Ayers”). Un monolit imens, care se ridică deasupra solului plat din centrul Australiei, Uluru oferă o privelişte cum alta nu-i. Te vei simţi singur şi mic în faţa unei imense bucăţi de gresie de subteran care are o vechime de aproape 600 milioane de ani. Vei fi copleşit de un sentiment de grandoare în faţa soarelui cald care luminează suprafaţa roşiatică a stâncii şi vei înţelege de ce aborigenii consideră acest loc ca fiind sacru.

_MG_7091

Următoarea ta oprire în Australia trebuie să fie în Melbourne – fratele mai mic al îndrăzneţului Sydney. Melbourne este mai de modă veche, în ceea ce priveşte standardele – aici contează unde ai făcut şcoala şi din ce familie faci parte, iar un nume bun este la fel de valoros ca un cont bancar. Deşi standardele lui au rămas neschimbate, iar aerul său aristocratic se simte la tot pasul, oraşul în sine este foarte dinamic, foarte civilizat şi cosmopolit. Aici are loc în fiecare an Grand Prix-ul de Formula 1 şi Cupa Melbourne (cursa de cai). Sudul râului Yarra, odinioară o zonă plictisitoare, a fost transformat într-un centru comercial ultramodern şi clădiri inovatoare din punct de vedere arhitectural au început să răsară din loc în loc, toate punând în evidenţă elegantele construcții vechi şi parcurile verzi şi răcoroase.

De mai bine de două secole, Australia exercită o atracţie imensă prin marsupialele sale, prin păsările exotice şi peisajele sălbatice nemărginite. Cea mai mare insulă din lume înseamnă o naţiune de surferi profesionişti şi boemi care trăiesc doar pentru valuri, înseamnă crescători de vite cu chipul ars de soare şi acoperiţi de colb, oameni moderni care trăiesc în oraşe cosmopolite, dar şi acel spirit liber care îi animă pe toţi.

Consilierul tău privat pentru călătorii, Trip Tailor, îţi poate asigura îndeplinirea unui vis, acela de a păşi pe un tărâm infinit de frumos, cu vederi nețărmurite. Pentru un circuit Inspiring Australia, Trip Tailor ți-a pregătit un itinerar ce nu poate fi comparat cu nicio altă escapadă în lume.

www.triptailor.ro

Galerie Foto