7 aventuri subacvatice fantastice de experimentat în jurul lumii

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 10-05-2023

în: Travel

aventuri subacvatice

Experiențele subacvatice pot fi incredibil de transformatoare și vă pot oferi o perspectivă complet nouă asupra vieții marine. A fi sub apă vă permite să fiți martor la frumusețea și diversitatea vieții marine de aproape. De asemenea, vă poate ajuta să înțelegeți importanța protejării oceanelor noastre și a creaturilor care trăiesc acolo. De la scufundări grozave alături de rechini albi până la parcuri de sculpturi subacvatice, acestea sunt câteva dintre destinațiile subacvatice pe care trebuie să le vizitați obligatoriu. Iată care sunt 7 aventuri subacvatice fantastice de experimentat în jurul lumii.

Scufundare în cușcă cu rechinii albi în Africa de Sud – Shark Alley

Adăpostul uneia dintre cele mai mari populații de mari rechini albi, Shark Alley, este un canal îngust de apă care curge între Insula Dyer și Geyser Rock, lângă Gansbaai, în Africa de Sud (la doar două ore de Cape Town). Scufundarea în cușcă este o experiență pe care orice iubitor de aventuri subacvactice trebuie să o încerce o dată în viață, dar apropierea de legendarii rechini albi nu este pentru cei slabi de inimă.

aventuri subacvatice

Cină subacvatică în Maldive: Restaurantul Ithaa Undersea

Deschis în 2005, Ithaa, care înseamnă „mamă de perlă” în limba locală Dhivehi, este un restaurant subacvatic situat la cinci metri adâncime, unde puteți lua masa înconjurat de corali și pești la Conrad Maldive. Restaurantul servește preparate culinare locale cu influențe occidentale și asiatice și poate fi rezervat pentru mese private, nunți și ocazii speciale.

Orașul Leului din China 

Construită în timpul dinastiei Han de Est (25-200 d.Hr.), Shi Cheng, supranumit „Orașul Leului” este o metropolă scufundată, situată la 26 până la 40 de metri sub Lacul Qiandao. Orașul a fost inundat în mod deliberat de guvernul chinez în 1959 pentru a face loc unei noi centrale hidroelectrice. Metropola istorică a devenit o atracție populară pentru turiști, cu operatorii de scufundări care efectuează scufundări regulate între aprilie și octombrie, când apa este mai caldă.  

Snorkelling în Parcul de Sculpturi Subacvatice Molinere, Grenada

Situat în Marea Caraibelor, lângă vestul Grenadei, Parcul de Sculpturi Subacvatice Molinere a fost prima grădină subacvatică proiectată de artistul britanic Jason deCaires Taylor. Create în 2006, cele 75 de lucrări acoperă o suprafață de 800 de metri pătrați, majoritatea realizate din ciment cu pH neutru pentru a minimiza impactul asupra apei. Listată ca una dintre Top 25 de minuni ale lumii de către National Geographic, puteți vedea parcul printr-o excursie de snorkeling sau scuba diving.

aventuri subacvatice

Sejur subacvatic la Manta Resort

Ușor accesibilă din stațiunea Manta, camera subacvatică este un sanctuar uimitor creat în mod natural, aflat pe îndepărtata insula Pemba din Zanzibar. Proiectată de artistul suedez Mikael Genberg, structura subacvatică are trei etaje în care se regăsesc un dormitor subacvatic (cu un pat dublu), o baie, o zonă de lounge confortabilă pe puntea de aterizare și o punte pe acoperiș. Un loc pentru a te scufunda în Oceanul Indian, înconjurat de corali și apă albastru turcoaz, aceasta este o experiență de neuitat.

Petrecere la Subsix Underwater Club

Faimos pentru că este primul club de noapte subacvatic din Maldive, Subsix este amplasat în Niyama Private Islands, Huluwalu, atolul Dhaalu. Situat la 500 m de țărm și la 6 m adâncime, Subsix poate fi accesat cu barca cu motor.  

aventuri subacvatice

Înoată cu rechinii-balenă în Mexic

Rechinii-balenă pot fi găsiți în apele calde deschise, iar Mexicul este una dintre locațiile norocoase unde pot fi întâlnite aceste animale marine. Fiind unul dintre cei mai blânzi giganți ai oceanului, rechinii-balenă cresc până la o lungime medie de 12 metri și cântăresc până la 19 tone. Însă în ciuda dimensiunilor grandioase, aceștia nu sunt periculoși. Puteți vedea rechinii-balenă înotând în Cancun, Cozumel sau Baja California, iar cel mai bun moment pentru a-i vedea în acțiune este de obicei la mijlocul verii, în lunile iunie sau iulie.