TAG Heuer celebrează Anul Nou Chinezesc cu Carrera Year of the Tiger Limited Edition

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 06-01-2022

în: Watches

TAG Heuer

TAG Heuer și-a extins familia Carrera Three Hands, o subsidiară a colecției sale emblematice Carrera, cu peste 6 modele noi. Specialistul elvețian în ceasuri sport completează seria simplificată Three Hands – care, la fel ca toate versiunile Carrera, își urmărește descendența până la primul cronograf emblematic Carrera din 1963 – cu o piesă extra-specială, care sărbătorește Anul Nou Chinezesc 2022.

TAG HeuerAnul chinezesc al tigrului începe la 1 februarie 2022, iar ceasul îi aduce un omagiu vizual cu cadranul său elegant texturat, cu model în dungi, care combină două nuanțe distincte de albastru: una mai deschisă și în tonuri de apă, cealaltă mai închisă și mai închisă, care evocă aspectul blănii unui tigru. Primele dungi sunt realizate din metal periat orizontal cu un tratament PVD albastru, ultimele din metal vopsit, texturat. Indicatorii orelor și minutelor, precum și indicii orari aplicați, precum și cadrul afișajului zilei/datei sunt placate cu aur roz de 18k, la fel ca sigla scutului TAG Heuer, situată tradițional sub ora 12. Pe flanșa albastră solidă apare o scară de minute imprimată în alb.

Carcasa de 41 mm este fabricată din oțel inoxidabil lustruit, cu o coroană lustruită din aur roz pentru a se asorta cu strălucirea detaliilor cadranului. Capacul (spatele) carcasei, prevăzut cu o fereastră din cristal safir, decorată cu ilustrația unui tigru albastru gata să se năpustească, oferă o vedere privilegiată asupra mecanismului cu bobinaj automat, calibrul 5 al TAG Heuer, cu o frecvență de 28.800 vph (vibrații pe oră), o funcție de corectare rapidă a datei și o rezervă de funcționare de 38 de ore. La periferia capacului carcasei observăm o gravură care indică numărul de ediție limitată a ceasului, din 300 de piese realizate.

Ediția limitată TAG Heuer Carrera Year ofthe Tiger este oferită clienților cu o curea din piele de vițel, albastră, cu cusături duble aurii și este livrată într-o cutie albastră, lăcuită care poartă același motiv cu dungi de tigru regăsit și pe cadranul ceasului. Are un preț de 3.750 USD și este disponibil acum. Pentru fanii TAG Heuer și chiar pentru cei născuți în Anul Tigrului sau care sunt adepții semnelor zodiacale asiatice, piesa este cu siguranță una de colecție.