Hublot duce transparența la alt nivel cu noul ceas Big Bang Integral Tourbillon Full Sapphire

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 08-04-2021

în: NewsWatches

La emisiunea digitală Watches & Wonders 2021, Hublot a dezvăluit ceasul Big Bang Integral Tourbillon Full Sapphire. Ceasul de mână transparent prezintă nu numai o carcasă din cristal de safir, practic rezistentă la zgârieturi, ci și o brățară integrată din cristal de safir, care este absolut uluitoare. Acum, înțelegem că ceasurile din cristal de safir nu sunt pentru toată lumea, dar trebuie să luăm un moment pentru a înțelege și a admira complexitatea ingineriei horologice realizate cu acest ceas. Totul a început cu Big Bang Unico Sapphire, primul ceas de safir de la Hublot care a ieșit în 2016. În ultimii șase ani, ceasornicarul elvețian de lux și-a perfecționat expertiza pentru a crea piese realizate din safir.

foto via @luxurylaunches.com

foto via @luxurylaunches.com

Cel mai nou ceas se bazează pe ceasul Big Bang Integral pe care l-am văzut deja în diferite variante. Pentru versiunea Full Sapphire, Hublot a trebuit să reproiecteze complet și să reconstruiască ceasul în întregime pentru a integra Automatic Tourbillon în ideea de a obține cât mai multă transparență. Carcasa de 43 mm a ceasului este formată din 37 de componente, dintre care cinci sunt realizate exclusiv din safir, în timp ce toate șuruburile vizibile au fost scoase. Chiar și podurile și plăcile principale au fost refăcute pentru a da iluzia că sunt suspendate în aer. În interiorul carcasei se află mișcarea automată bazată pe micro-rotor de calibru Hublot HUB6035 care funcționează la 3Hz (21.600 vph) cu o rezervă de putere de 72 de ore. Brățara ultra-complicată cuprinde singură 165 de componente, dintre care 22 sunt fabricate din safir.

foto via @luxurylaunches.com

Ricardo Guadalupe, CEO Hublot, a declarat: „Pentru o creație atât de excepțională, am optat pentru noul calibru Automatic Tourbillon cu podurile sale de safir, a cărui transparență creează un spectacol uimitor. Actul de a crea o carcasă integrată și o brățară din safir a fost, totuși, considerat imposibil. Dar am fost primul brand care a obținut o stăpânire perfectă a safirului. Ne-au trebuit cinci ani pentru a aduce la viață primele noastre carcase de safir – și aproape la fel de mult pentru brățară. Producerea atât din safir, cât și integrarea lor este punctul culminant al activității aprofundate a echipelor Hublot. Bang Integral Tourbillon Full Sapphire este limitat la 30 de exemplare și are un preț de 422.000 USD.

Sursa: Hublot takes transparency to the next level with the new Big Bang Integral Tourbillon Full Sapphire watch

Energy Expo 10-13 octombrie