O vilă de 23 de milioane de dolari oferă o mică felie de bella Italia chiar în Silicon Valley

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 15-04-2021

în: LifestyleNews

O vilă în stil italian de 23 de milioane de dolari oferă o mică felie de bella Italia chiar în Silicon Valley din California.

Amplasat pe șapte hectare luxuriante și împădurite în bucolica Valea Portola, acest conac de aproape 8.000 de metri pătrați este doar o scurtă plimbare cu Vespa până la centrele tehnologice din Palo Alto, Atherton și Mountain View.

foto via @robbreport.com

Și moșia nu arată doar în stil italian, multe dintre echipamentele și accesoriile sale provenind din această țară. Potrivit agentului de listă Michael Dreyfus, de la Golden Gate Sotheby’s International Realty, proprietarii au călătorit în Italia și au venit acasă cu 30 de containere de transport pline de piese selectate personal.

„Majoritatea acelor plăci superbe de pe toate acoperișurile au o vechime de peste 300 de ani și au fost expediate – foarte atent – în containerele din Italia. Plăcile subțiri din cărămidă din unele dormitoare au fost recuperate de pe podeaua unei vechi biserici italiene ”, spune Dreyfus pentru Robb Report.

foto via @robbreport.com

Un punct culminant al casei este tavanul uimitor, sculptat manual, pictat manual din camera pianului. A fost salvat dintr-o vilă venețiană în prăbușire.

Dar, potrivit lui Dreyfus, tavanul nu a intrat într-unul din containere; a ieșit din dormitorul principal al ranchului original, modest, din anii 1950, care a fost demolat pentru a face loc acestei vile. Se pare că proprietarii anteriori l-au expediat din Italia după o vizită. „Întreaga cameră, cu podeaua de parchet din lemn ornamentat, candelabru uimitor și uși arcuite, a fost proiectată în jurul acelui tavan. Este cu adevărat uluitor „, spune Dreyfus.

foto via @robbreport.com

Un alt punct culminant este pivnița de vinuri a casei, cu tavanul și podeaua rafinate din cărămizi italiene recuperate. Nu este surprinzător faptul că pivnița ar trebui să fie un astfel de omagiu pentru Chiantis, Montepulcianos și Brunellos; potrivit lui Dreyfus, actualii proprietari conduc și o cramă de-a lungul podului Golden Gate din Valea Napa. Proprietatea în sine a fost finalizată în 2006 și se află izolată chiar la capătul Trail Lane, lângă satul Woodside. La primul etaj, există o serie de săli de recepție, o sală de mese formală cu pereți de sticlă spectaculoasă, cu gresie antică, o sală de lectură confortabilă și un birou magnific cu tavan cu arc, cu un șemineu impunător.  

foto via @robbreport.com

Bucătăria de familie are pardoseală din lemn italian, un ceas italian, amplasat în marmură verde ornamentată, sculptată și o insulă supradimensionată pentru ca oaspeții să vadă toate preparatele. Ușile încadrate din metal se deschid către o altă caracteristică minunată a casei; loggia acoperită de lângă piscină, cu șemineu în aer liber, tavan cu grinzi din lemn și lumini vechi italiene de trăsură metalice. La etajul al doilea se află suita primară cu lambriuri din lemn – unul dintre cele trei dormitoare din casa principală. Are o cameră de zi alăturată, o baie extinsă cu gresie italiană mai veche și o cadă de sine stătătoare cu vedere la pajiști.

foto via @robbreport.com

Chiar lângă dormitorul primar se află o terasă privată pe acoperiș, pentru a vă bucura de soarele din California. Clipiți și ați putea fi în mediul rural toscan. Și, ca o adevărată moșie italiană, nu există lipsă de clădiri. Acestea includ o casă de oaspeți de 1.400 de metri pătrați alături de piscină, o căsuță de îngrijire cu un dormitor, o sală de gimnastică autonomă și un garaj pentru trei mașini. Proprietatea are în mod natural un teren de bocce și un teren de tenis. Sau pentru o adevărată degustare de vin în aer liber, există o poiană printre falnicii copaci, cu o masă din lemn rustic și iluminare de la un candelabru din lemn antic. 

foto via @robbreport.com

Proprietatea a fost listată pentru prima dată în septembrie 2019 pentru 32 de milioane de dolari – un preț, potrivit lui Dreyfus, care reflecta costul de înlocuire ridicat al casei și caracteristicile istorice unice. Fără participanți, prețul a fost scăzut la 28 de milioane de dolari în ianuarie anul trecut și, după câteva luni de pe piață, a fost reînscris recent pentru 23 de milioane de dolari. „Este într-adevăr o porțiune retrasă a Italiei, cu atracția accesului ușor la tot ceea ce are de oferit zona Bay”, adaugă el. „Nu putem călători în Italia chiar acum, dar a trăi aici este ca și cum am fi acolo”.

foto via @robbreport.com

foto via @robbreport.com

foto via @robbreport.com

Sursa: Home of the Week: This $23 Million Mediterranean-Style Villa in Silicon Valley Has a 300-Year-Old Italian Roof