Aston Martin a lansat o motocicletă de producție limitată

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 10-11-2022

în: WWW

Aston Martin

La trei ani de la lansarea motocicletei AMB 001, de producție limitată, mărcile britanice emblematice Aston Martin și Brough Superior și-au extins parteneriatul pentru a lansa al doilea model de motocicletă.

AMB 001 Pro este o versiune mai puternică și mai aerodinamică a originalului despre care se spune că este inspirată de hipercarul Aston Martin Valkyrie AMR Pro. Modelul Pro exclusiv a debutat ieri la show-ul EICMA aflat în curs de desfășurare din Milano, Italia. Aston Martin a fost responsabil pentru crearea designului unic al motocicletei, în timp ce Brough Superior s-a ocupat de partea de inginerie.

Aston Martin

În timp ce superbike-ul și-a păstrat stilul ciudat, modelul Pro are elemente aerodinamice mai agresive și pronunțate, printre care și noul spoiler față, aripile laterale și aripioarele din spate. Toate aceste componente ajută la creșterea forței aerodinamice și la îmbunătățirea fluxului de aer.

Aston Martin

AMB 001 Pro este disponibil într-o singură variantă de culoare, având o imagine de motocicletă de curse care combină culoarea Verdant Jade cu fibră de carbon satinată, un motor negru și componente negre ale suspensiei. Insigna Aston Martin găsită pe capotăși pe rezervor este cu 99,7 la sută mai ușoară decât versiunea cu email și cu 30 la sută mai subțire decât un păr uman.

Aston Martin

Motocicleta este propulsată de un nou motor cu doi cilindri de 997 cmc, prelucrat din aluminiu și are un nou design pentru o răcire îmbunătățită. AMB 001 Pro este capabilă să producă 225 CP, cu 25% mai mult decât predecesorul său. Creșterea puterii îi conferă superbike-ului un raport putere-greutate de 1,28 cai putere pe kilogram, care este similar cu o mașină de F1.

„Este o formulă minunat de simplă. Forma plus tehnologia echivalează cu performanța. Călărețul face parte din această sculptură în mișcare și se va simți ca și cum ar face parte din pistă atunci când se așează pe AMB 001 Pro”, a declarat Marek Reichman, vicepreședinte executiv și director de creație al Aston Martin.

Doar 88 de exemple de motocicletă AMB 001 Pro vor fi construite manual la fabrica Brough Superior din Toulouse, Franța. Deși prețul nu a fost dezvăluit încă, ne așteptăm să fie mai scump decât predecesorul său, care avea un preț de 120.000 de dolari.