5 locații de shopping terapeutice

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 02-10-2019

în: Lifestyle

Shopping-ul, în accepțiunea în care îl înțelegem azi, a sosit în Europa undeva la începutul anilor 1900. Între timp, ne-am lămurit pe deplin. Shopping-ul este terapeutic, ne ridică moralul, ne permite să ne definim personalitatea și, nu în ultimul rând, să socializăm. Pentru că o ieșire într-o locație fabuloasă, în compania cuiva drag, este sinonimă cu o doză de optimism de care avem cu toții nevoie. Am alcătuit o listă cu cinci dintre cele mai exclusiviste și fantastice locuri unde shopping-ul devine ceva și mai interesant, o mixtură magică de terapie prin frumos și o reverență în fața arhitecturii speciale a acestor locații prestigioase.

Palacio de Hierro, Polanco

Acest centru comercial extravagant se află în Polanco, Mexico City, și este cea mai mare locație luxury de shopping din America Latină. 60.000 de metri pătrați de opulență rafinată sunt peisajul pe care se etalează elemente uimitoare de decor și arhitectură care îmbină marmura, nuanțele de alb și auriu. Palacio de Hierro găzduiește branduri exclusiviste precum Chanel, Louis Vuitton sau Hermès, Montblanc și Gucci. În timp ce doamnele se vor bucura de o experiență unică de shopping, domnii se pot relaxa în lounge savurând un trabuc. Iar odată ce cardul și-a adus tributul în fața terapiei prin shopping și estetică, ne putem trage sufletul în lounge-ul VIP, unde promenada continuă la nivel gourmet și, de asemenea, ne putem relaxa la salonul de beauty din acest complex comercial incredibil.

Illum, Copenhaga

Dacă Danemarca rămâne o destinație nordică interesantă și demnă de vizitat pentru frumusețea sa naturală și implicit diferită de cea a României, o vizită în Copenhaga ar trebui să includă și o escapadă la Illum. Este un spațiu comercial uimitor, construit în jurul ideii de decorațiuni din lemn. Un tribut adus rădăcinilor sale nordice, cu patru etaje care, împreună, ne pun la dispoziție o suprafață de peste 44.000 de metri pătrați de visat cu ochii deschiși. Magazinele ne îmbie cu selecția de produse destinate designului interior, cosmetice și fashion. Zona de restaurante este un deliciu culinar care ne răsfață cu preparate tradițional daneze, dar și sushi, homar proaspăt și fripturi gătite la rang de artă. Acne, Paul Smith sau Won Hundred sunt câteva dintre brandurile pe care le vom găsi în spațiul comercial unic de la Illum.

Shinsegae Centum City, Busan

Situat în orașul Busan din Coreea de Sud, complexul comercial Shinsegaeeste realmente o ancoră în viitor care plasează apetitul pentru shopping exclusivist pe o nouă treaptă. „Shinsegae” înseamnă, în limba coreeană, „lumea nouă”, iar coreenii au ales să celebreze acest concept futurist prin construcția unuia dintre cele mai mari centre comerciale din lume. Este un colos al cărui design se inspiră din lumea marină și găzduiește 60 de magazine de modă, zece restaurante care acoperă gastronomii din întreaga lume, de la bucătăria chineză până la cea italiană, un patinoar, o arenă de golf indoor, un Spa, un cinematograf și o grădină superbă pe acoperișul clădirii.

Galeriile Lafayette, Paris

Pentru vizitatorii Parisului, există câteva locații care trebuie bifate din punct de vedere turistic. De asemenea, câteva locuri despre care se spune că reanimă romantismul din suflet, oricât de cinic ar fi. Însă pentru pasionații de shopping și frumos, Galeriile Lafayette sunt și rămân mai mult decât o simplă destinație de cumpărături. Locul este o capodoperă a stilului Art Nouveau care poartă o istorie ce începe în anul 1893 și care a fost păstrată cu atenție și mândrie națională. Toate cele zece etaje sunt înțesate de eleganță autentică, iar magazinele nu fac decât să aducă încă o tușă de noblețe locului. Dacă ajungeți la Galeriile Lafayette, vă provocăm să vă faceți cadou un moment de pură încântare. Este suficient să vă ridicați privirea spre cupola de sticlă pentru a simți o exaltare terapeutică. Și, desigur, partea gurmandă a călătoriei ar trebui să includă o vizită în zona gourmet care oferă vitalitatea unei piețe exclusiviste cu cele mai rafinate mâncăruri.

T Fondaco dei Tedeschi, Veneția

T Fondaco dei Tedeschi este una dintre cele mai mari și recognoscibile clădiri ale Veneției, unde concurența arhitecturală este imensă. Și totuși, T Fondaco dei Tedeschi și-a câștigat locul și a rezistat ca unul dintre hotspot-urile remarcabile ale frumosului oraș.Clădirea centrului comercial datează din secolul al XVI-lea, iar detaliile istorice sunt atent restaurate și conservate pentru o experiență unică de shopping. Găsim aici expoziții magnifice de artă, evenimente culturale și posibilitatea de a face shopping în timp ce ne relaxăm într-o clădire încărcată de istorie, care păstrează însă și dimensiunea modernă prin facilitățile puse la dispoziția vizitatorilor. Terasa de pe acoperiș este chintesența spiritului italian, iar intrarea în magazin se face prin dreptul Grand Canal. Așa că, indiferent dacă preferăm să umblăm pe jos sau să luăm o ambarcațiune pe post de taxi, opțiunile sunt plauzibile. Magazinele sunt amplasate pe cele trei etaje ale galeriei, iar detaliile renascentiste cu finisaje aurii și vișiniu închis dau o eleganță aparte locului.