O nouă revoluţie în implantologia dentară este pe cale să înceapă în România

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-04-2020

în: Beauty

Coincidenţă sau nu, luna decembrie devine o lună plină de semnificaţii pentru vestul ţării. La finalul anului 2019, Timişoara a realizat încă o premieră pe plan naţional. Dental Experts, clinica fondată de profesorul doctor Emanuel Bratu, a devenit prima clinică autorizată din România care utilizează sistemul de implanturi cu ultrasunete REX. În prezent, Dental Experts este şi singura clinică din estul Europei unde se realizează această procedură.

Noi abordări medicale provocatoare vin tot mai mult în sprijinul persoanelor care au nevoie de un implant dentar pentru a-şi recăpăta un zâmbet perfect, cu costuri reduse. Tehnologia şi studiile din acest domeniu au dus la un progres ştiinţific în care „perfecţiunea” a devenit un fapt. O inovatoare tehnică ce revoluţionează lumea medicală este sistemul de implanturi REX care se inserează cu ajutorul aparatelor cu ultrasunete. Acest sistem, care este folosit cu succes în clinica din Timişoara, poate rezolva cazuri ce implică o pierdere masivă de os, fără să fie necesară o intervenție costisitoare și complicată de reconstrucție osoasă. Metoda a fost dezvoltată de inventatorul piezochirurgiei, prof. dr. Tomaso Vercellotti (cunoscut autor al unor ghiduri medicale de specialitate), și poate fi utilizată doar de implantologi experimentați, care trebuie să aibă, obligatoriu, pregătirea şi certificarea pe care o deţine fondatorul clinicii Dental Experts.


Investiţia în noul tip de sistem de implanturi a venit pe fondul creşterii numărului pacienţilor care solicită restaurări dentare. Potrivit statisticilor din clinică, anul trecut s-a înregistrat o creştere cu 20% comparativ cu anul 2018. „La noi vin tot mai mulți pacienți cu probleme deficitare de os. Acești pacienți sunt candidații ideali pentru a beneficia de sistemul de implanturi REX. Practic, suntem convinși că am găsit cea mai bună soluție medicală pentru cei care au neapărată nevoie de un implant. Atât din punctul de vedere al calității lucrării, cât și din punct de vedere financiar”, a declarat fondatorul clinicii, prof. dr. Emanuel Bratu.


Clinica Dental Experts din Timișoara intră în istoria medicală din vestul ţării prin povestea, tradiţia şi realizările sale. Dar istoria medicilor stomatologi din Timişoara începe acum mai bine de 70 de ani şi ar putea fi transpusă într-o veritabilă peliculă cinematografică, datorită obstacolelor şi situaţiilor pe care le-au traversat doctorii pentru a-şi îndeplini un jurământ făcut din cele mai vechi timpuri. Dovadă, în acest sens, stă anul 1974, atunci când prof. dr. Dorin Bratu a inserat primul implant endoosos şi a pus medicina şi ştiinţa în filele ghidurilor chirurgicale folosite astăzi.

Mai târziu, în anul 2008, cei doi doctori – tată şi fiu – au mizat totul pe crearea unei clinici cu medici elitişti, formaţi la cele mai înalte standarde, pentru a continua să scrie istorie. Nu este de mirare că, astăzi, clinica fondată de prof. dr. Emanuel Bratu este una dintre cele mai performante clinici dentare din România. Este adevărat că investiţiile în tehnologie, ce depăşesc anual ordinul sutelor de mii de euro, sunt un sprijin fundamental, însă performanţele înregistrate sunt rezultatul unor vizionari care respectă un cod etic în practica de zi cu zi, punând pacientul mai presus de orice.

Dental Experts
Strada Memorandului, nr. 16, Timișoara
Tel.: 0256 275 221
www.dentalexperts.ro