Cel mai rapid SUV din lume, Lamborghini Urus, a fost lansat oficial în România

Scris de Iulian Machi
Publicat la data de: 13-04-2018

în: News

Primul Sper Sport Utility Vehicle din lume și cel de-al treilea model al constructorului italian a fost lansat oficial în România, la patru luni de lansarea sa internațională. Noul model preia tehnologie și performanțe de la renumitele Huracan și Aventador și crează o nouă nișă în segmentul de lux. Noul model combină designul inconfundabil Lamborghini și interiorul luxos cu performanțele extraordinare, noul model fiind practic cea mai bună opțiune în gama super premium pentru călătoriile zilnice, indiferent că vorbim de condusul prin oraș, experiențe sportive pe circuit sau aventurile off road.

Noul Lamborghini Urus ascunde sub capotă un motor V8 biturbo de 4.0 litri, care pune în mișcare 650 de cai putere la 6.000 rpm (maximum 6.800 rpm) și un cuplu maxim de 850 Nm ce este atins încă de la 2.250 rpm. Performanțele sunt incredibile, iar Urus poate concura oricând cu orice coupé sport, reușind să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3,6 secunde (până la 200 km/h în 12,8 secunde) și atinge o viteză maximă de 305 km/h. Cu aceste cifre, este cel mai rapid SUV din lume la ora actuală.

”Aducem pentru prima oară în România un model care, cu siguranță, va revoluționa modul în care întreaga lume privește, folosește și iubește marca Lamborghini” a spus Alin Tapalagă, Director General al Porsche Inter Auto. ”Este modelul care răspunde dorinței clienților noștri, pasionați de performanțele extreme ale mărcii, de a-și folosi supercarurile cât mai mult, tot mai mult, în fiecare zi dacă se poate. Urus adaugă spiritului practic, definitoriu pentru un SUV, sportivitatea și experiența unică de condus specifică Lamborghini.”

Noul SUV de la Lamborghini are o siluetă joasă, întâlnită în general la coupé-uri, garda la sol este mai mare și interiorul luxos proiectat în elegantul stil artizanal italian este plin de tehnologie de ultimă generație. Clientul poate personaliza interiorul noului Urus pentru a fi mai elegant sau mai sportiv prin selectarea diferitelor tipuri de materiale: piele naturală, Alcantara, lemn, aluminu sau fibră de carbon.

În România, Lamborghini Urus poate fi comandat începând de la 173.125 EUR (fără TVA). Informații suplimentare legate de configurare și personalizare sunt disponibile în showroom-ul Lamborghini București, situat în Bd. Pipera, nr 1/x.