Joe Biden primește un Air Force One supersonic, mai rapid decât viteza sunetului. Cum arată acesta în interior

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 06-04-2021

în: AviațieNews

Anul trecut, în luna septembrie, a fost raportat că următoarea generație a avionului prezidențial american ar putea fi un avion supersonic capabil să zboare mai repede decât viteza sunetului. Direcția prezidențială și executivă a transportului aerian (PE) a Forțelor Aeriene SUA a atribuit un contract companiei start-up Exosonic din California, care a reușit să atragă atenția armatei cu modelul său supersonic Mach 1.8 twinjet.

Ca parte a tranzacției, Laboratorul de Cercetare a Forțelor Aeriene îl va ajuta pe Exosonic să-și dezvolte aeronavele comerciale supersonice și să le modifice pentru a servi drept vehicul de transport executiv. CNN Travel a reușit să obțină o scurtă privire asupra cabinei avionului de transport executiv, care a fost conceput pentru a transporta distinșii vizitatori (DV) ai Executivului SUA.

foto via @luxurylaunches.com

foto via @luxurylaunches.com

Cu acest concept intenționăm să implementăm noi tehnologii care nu sunt disponibile astăzi sau pe care (încă) nu le vedeți pe aeronavele comerciale sau de afaceri”, a declarat Stephanie Chahan, principalul designer de interior al aeronavelor Exosonic. Transportul executiv supersonic a fost derivat din conceptul de avion comercial de 70 de pasageri al Exosonic. Cabina a fost modificată cu o capacitate maximă de 31 de pasageri. Cabina are două suite private. Prima este o sală de ședințe care poate găzdui până la trei persoane și beneficiază de o teleconferință video sigură. Așa cum v-ați aștepta, scaunele rotative sunt tapițate în piele fină, în timp ce afișajele de la bord pot fi rulate și depozitate pentru a face loc pentru alte echipamente. „Deci, indiferent dacă pilotează vicepreședintele sau prima doamnă, am avea multă flexibilitate aici”, a adăugat Chahan.

foto via @luxurylaunches.com

foto via @luxurylaunches.com

foto via @luxurylaunches.com

A doua suită cu opt pasageri este destinată personalului superior și primește scaune plate, cu mese reglabile pe înălțime. Cabina principală are 20 de locuri de clasă business, împreună cu două bucătării, două toalete și mult spațiu de depozitare. „Designul cabinei a fost inspirat de Executivul SUA și misiunea și valorile sale, precum și de șoimul pelerin, renumit pentru viteza sa – atât prin mișcarea sa, cât și prin aspectul său frumos”, a adăugat Chahan în timp ce vorbea cu CNN Travel. Jetul Exosonic susține că are o viteză maximă de 1,8 Mach (de două ori mai mare decât cea a avioanelor comerciale actuale) și o autonomie de 5000 de mile marine. Compania lucrează la o tehnologie care va ajuta să zboare pe uscat la viteze supersonice fără a crea un zgomot asurzitor. Exosonic se așteaptă ca avionul său să facă primul zbor până la mijlocul anului 2030.

Sursa: Joe Biden is getting a supersonic Air Force One – Sleeker than the Concorde the new jet will go twice the speed of sound, pamper the President and wont even make a sonic boom

Energy Expo 10-13 octombrie