Cum arată un Ferrari 250 Europa GT din 1955. Acesta va fi licitat în luna mai

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 06-04-2021

în: AutoNews & Features

Din când în când, o capsulă de timp a unei mașini se îndreaptă spre licitație și vă oferă posibilitatea de a deține o bucată din istoria automobilelor. Acum, un Ferrari 250 Europa GT din 1955 – este aici pentru a stârni curiozitatea și interesul colecționarilor.

foto via @robbreport.com

Prancing Horse, care va fi lictat la vânzarea Geared Online a Gooding & Co în luna mai, a fost descoperit recent în California după decenii în care a stat ascuns. Potrivit istoricului Ferrari Marcel Massini, mașina retro a fost construită în octombrie 1955 pentru unul dintre cei mai renumiți clienți ai marcii, dr. Enrico Wax din Genova, care a fost distribuitorul italian al whisky-ului Johnnie Walker și al șampaniei Moët & Chandon.

foto via @robbreport.com

Wax a optat pentru o serie de detalii personalizate care diferențiază acest Europa GT de celelalte 43 existente. Șasiul 0413 GT are o culoare distinctivă de piele portocalie, iar la exterior este neagră și evidențiază remarcabila caroserie Pininfarina. De asemenea, dispune de un aranjament special de instrumente și un tratament neconvențional pentru stopuri. Între timp, sub capotă, cupeul cu două uși are un motor V-12 derivat din Colombo de 3,0 litri, care este bun pentru aproximativ 217 de cai. Acest lucru oferă mașinii un timp estimat de zero până la 60 mph de 6,8 secunde și o viteză maximă de 143 mph. După ce a ajuns în Italia, Ferrari a fost expediat la sfârșitul anilor ’50 sau începutul anilor ’60. Sub proprietatea unui colecționar din sudul Californiei, mașina a fost retrasă de pe șosea la mijlocul anilor ’60 și și-a petrecut restul vieții practic neatins. De fapt, are puțin peste 25.000 de mii de km.

foto via @robbreport.com

De asemenea, a fost păstrat cu drag și încă mai poartă o serie de caracteristici de epocă fermecătoare, inclusiv un autocolant 1959 Automobile Club d’Italia și furtunuri originale Pirelli în compartimentul motorului. „Nu numai că acest GT Europa este unul dintre cele mai frumoase vehicule Ferrari din anii 1950, dar a fost secretat de zeci de ani într-o colecție privată din California de Sud și nu a mai fost niciodată expus sau oferit spre vânzare publică”, a spus David Brynan, specialist senior al Gooding & Co, a spus într-un comunicat.

„Acesta este un Ferrari cu adevărat extraordinar – genul de descoperire care va entuziasma orice colecționar pasionat de automobile originale.” 250 Europa este considerat primul dintre modelele emblematice GT ale Ferrari. Acesta este de așteptat să aducă între 2,2 și 2,6 milioane de dolari la licitație, care se desfășoară între 3 și 7 mai.

Sursa: This 1955 Ferrari 250 Europa GT Was Hidden Away for Decades. It Could Fetch $2.6 Million at Auction.