Topul celor mai bine îmbrăcate vedete la Met Gala 2024

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 08-05-2024

în: News & Features

Met Gala 2024, a cărei temă principală a fost „Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”, a transformat covorul roșu într-o grădină de minunății vestimentare. Celebritățile, care s-au lăsat inspirate de temă și de codul vestimentar „grădina timpului”, au etalat look-uri inovatoare și captivante.

Zendaya, Jennifer Lopez și multe alte vedete au acaparat lumina reflectoarelor cu ținutele lor uimitoare, în timp ce motivele florale au reprezentat o tendință dominantă. De la florile metalice purtate de Nicki Minaj la rochia tridimensională a lui Gigi Hadid, covorul roșu a înflorit cu frumusețe botanică.

În mijlocul freneziei florale, au strălucit și momente avangardiste. Lana Del Rey a adus un omagiu lui Alexander McQueen, iar Tyla a făcut o declarație îndrăzneață în Balmain.

Domnii bine îmbrăcați, precum Josh O’Connor și Morgan Spector, au exemplificat stilul atemporal.

În concluzie, Gala Met 2024 a celebrat moda, arta și creativitatea, participanții servind drept pânze pentru exprimare. Tema, „Grădina timpului”, a inspirat o prezentare spectaculoasă de apariții creative, lăsând o amprentă de neșters în istoria modei.

Met Gala 2024

Zendaya în Margiela

Au trecut ani de când nu am mai văzut-o pe Zendaya pășind pe acele faimoase trepte și – după mai multe turnee de presă incredibile realizate între timp – așteptările au fost mari în ceea ce o privește pe coprezentatoare și vestimentația ei, dar cu siguranță a fost la înălțime. Actrița a purtat o creație semnată de John Galliano pentru Maison Margiela, care a fost o capodoperă florală inspirată de epoca sa la Dior. Dar un singur look nu a fost suficient. Zendaya a onorat covorul roșu de două ori, a doua oară într-o rochie Givenchy primăvară/vară 1996 couture cu o pălărie Philip Treacy împodobită cu flori din colecția Alexander McQueen primăvară/vară 2006.

Taylor Russell in Loewe

Taylor Russell nu greșește niciodată atunci când vine vorba de alegerile sale în materie de modă, iar colaborarea sa cu Loewe pentru Gala Met din acest an a fost una dintre cele mai bune apariții ale sale de până acum. Actrița a purtat un corset structurat, inspirat din lemn, cu detalii florale și o fustă albă drapată.

Met Gala 2024

Tyla în Balmain

Met Gala este un eveniment destinat momentelor virale de pe covorul roșu – iar cel de anul acesta a fost oferit de cântăreața sud-africană Tyla, care a trebuit să fie purtată pe scări de patru bărbați îmbrăcați în smoching pentru că nu putea să meargă în ținuta sa Balmain. Rochia a corespuns, de asemenea, perfect tematicii, un bodycast făcut din nisip, făcând referire la o clepsidră cu nisip, pe care a purtat-o pe post de accesoriu.

Kendall Jenner în Givenchy de colecție

A fost o noapte excelentă pentru moda vintage – iar Kendall Jenner a făcut o alegere excelentă, intrând în arhivele Givenchy pentru acest eveniment. Modelul a ales o rochie Givenchy din 1999 semnată Alexander McQueen, o ținută care a fost văzută pe podium pe un manechin, ceea ce înseamnă că Jenner a fost prima persoană care a purtat vreodată rochia.

Met Gala 2024

Gigi Hadid în Thom Browne

După cum a arătat clar Miranda Priestly în „Diavolul se îmbracă de la Prada”, florile pentru primăvară nu sunt chiar revoluționare – dar au fost la ordinea zilei pentru Gala Met din acest an, iar Hadid a arătat ca un vis de primăvară în rochia cu corset Thom Browne, decorată cu trandafiri galbeni tridimensionali.

 

Chris Hemsworth în Tom Ford

Chris Hemsworth, care a fost co-prezentator al evenimentului a purtat un costum crem din trei piese semnat Tom Ford.

Jennifer Lopez în Schiaparelli

Artista și copreședintele Met Gala a încântat publicul într-o rochie argintie Schiaparelli cu detalii de viță de vie roz care, se pare, a fost compusă din 2,5 milioane de mărgele. Ea a asortat rochia cu un clutch de culoare crem și un colier exuberant de diamante cu detalii în formă de aripi.

Met Gala 2024

Lana Del Rey în Alexander McQueen

Cântăreața Lana Del Rey a purtat o ținută fermecătoare, asemănător cu Yellowjackets, de la Alexander McQueen, care includea broderii de viță de vie și un voal translucid, de culoare crem. Look-ul a fost completat de o coroană din crengi de copac.