Designerii de interior din Rusia, în avangarda pieței globale de lux

Scris de Ovidiu Posirca
Publicat la data de: 06-01-2020

în: Art & DesignNews

Când vine vorba despre lux, designerii ruși sunt unii dintre cei mai talentați și creativi din lume, lucru vizibil și în industria de design interior.

O serie de designeri născuți în Rusia au realizat proiecte de succes la nivel local care au atras atenția clienților de pe toate continentele.

Artistic Design

Dmitry Velikovsky și-a înființat propriul studio de design în 1995, creând o paletă largă de soluții arhitecturale și de design interior pentru apartamente de lux și proiecte comerciale. Având o experiență de mai bine de două decenii în industrie, semnătura sa de stil combină liniile rafinate ale stilului clasic cu diverse detalii contemporane.

Buro Architecture and Interiors

Echipa de experți livrează proiecte de design interior unice, care combină bucuria, confortul și starea de bine cu un spirit estetic inspirațional. Datorită abordării arhitecturale inspirate și atenției la detalii, echipa de designeri a finalizat cu succes proiecte în stilurile mid-century și modern.

DAO Interior

Absolventă a celei mai importante școli de design din Rusia, Anna Demushkina a fondat studioul DAO Interior în 2009, la circa un an după finalizarea studiilor. Scopul designerului este să creeze interioare contemporane uimitoare pentru imobile variate, pornind de la apartamente și ajungând la birouri. Serviciile studioului includ un set complet de desene, schițe și specificații pentru mobilier, dar și un serviciu pentru decorațiuni bespoke.

Deco Project

Inspirat de nevoile personale ale clientului și de stilul preferat de design al acestuia, studioul de design interior a realizat deja peste 70 de proiecte în toată țara. Echipa de experți consideră că designul interior reprezintă arta transformării spațiului în rodul gustului tău, al culorii și formei preferate, astfel încât se asigură că toate ideile clientului sunt întruchipate și implementate în fiecare proiect de design contemporan pe care îl creează.

O2 Design Moscow

Oksana Salberg-Vachnadze este unul dintre cei mai cunoscuți designeri de interior din Rusia.  În 2005, și-a fondat propriul studio de design în Moscova și până în prezent a finalizat mai bine de 15 proiecte rezidențiale. Portofoliul proiectelor de design iese în evidență prin stilurile abordate: mid-century și contemporan, plin de culoare.

PHD Philosophy of Design

Cunoscuta arhitectă Lana Grineva a înființat biroul de arhitectură PHD Philosophy of Design în anul 2003, oferind clienților servicii în zona de arhitectură, design interior, design individual de mobilier, peisagistică sau selecția operelor de artă. Echipa sa a găsit soluții de design inspirate pentru vile și grădini private, birouri, hoteluri și restaurante, dar și pentru interiorul unui iaht și al unui avion.

SPEECH

Fondat în anul 2006, de către Sergey Choban și Sergey Kuznetsov, studioul de design și arhitectură SPEECH este considerat unul dintre cele mai mari și de succes din Rusia. Specializată în designuri moderne pentru clădiri și complexuri de anvergură, compania oferă, de asemenea, servicii de înaltă calitate în zona conceptelor de urbanism și a soluțiilor moderne de design interior.

Studio Vorontsovi

Concentrându-se pe designul și decorațiunile de interior, designul de mobilier, obiecte și accesorii, studioul Vorontsovi a fost înființat în mai 2005 de către renumita arhitectă rusă Irina Vorontsova și reputatul designer Abramov Konstantin. Ei lucrează cu cei mai buni producători de mobilier, artizani și artiști profesioniști din industrie, pentru a crea cele mai bune proiecte de design contemporan pentru clienții lor.

TOTAN

Studioul faimosului arhitect Totan Kuzembaev urmărește să combine frumusețea, estetica, responsabilitatea față de natură și umanismul. Toate proiectele de arhitectură create de studioul din Moscova sunt coordonate de Totan și încorporează soluții de înaltă tehnologie, ecologice și eficiente din punct de vedere energetic.

Vadim Maltsev Design & Decor

Designer ideolog și art director, Vadim Maltsev este absolvent al prestigioasei Parsons School of Design din New York. Brandul său propriu, numit Vadim Maltsev Design & Decor | Furniture, oferă o serie de servicii, cum ar fi design interior pentru apartamente, vile, iahturi, restaurante și hoteluri, precum și proiectare de mobilier de lux personalizat și arhitectură pentru reședințe private – de la apartamente somptuoase din New York, până la un caviar bar din Melbourne, Australia. Activitatea biroului reflectă un respect profund pentru trecut, alături de idei îndrăznețe și o viziune inovatoare.

Sursă: covetedition.com