Balonul spațial de lux Zephalto te duce în spațiu începând cu 2025

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 20-04-2023

în: News & Features

Zephalto

Uită de rachete, baloanele reprezintă următorul pas în turismul spațial.Compania franceză Zephalto a anunțat că va începe să trimită călători în stratosferă într-un balon spațial până în 2025. Călătoria dus-întors la marginea spațiului durează șase ore și va permite pasagerilor să se bucure de priveliști de neegalat.

Deși nu există o distanță universală unde începe spațiul, „marginea” este în general considerată a fi situată undeva între 80 și 100 de kilometri deasupra suprafeței Pământului. Baloanele Zephalto, care vor fi umplute cu heliu sau hidrogen, vor pleca din Franța și se vor ridica la 25 de kilometri în stratosferă în decurs de o oră și jumătate. Odată ajuns la altitudinea maximă, balonul va pluti timp de trei ore pentru a oferi ocazia pasagerilor să se bucure de priveliște, iar coborârea durează încă o oră și jumătate.

Zephalto

„Am ales înălțimea de 25 de kilometri pentru că este altitudinea la care te afli în întunericul spațiului, cu 98% din atmosferă sub tine, astfel încât să te poți bucura de curbura Pământului în linia albastră. Te afli în întunericul spațiului, dar fără experiența gravitației zero”, a declarat fondatorul Zephalto și inginer aerospațial Vincent Farret d’Astiès pentru Bloomberg.

Zephalto nu este singura companie care are un balon în cursa spațială: World View și Space Perspective urmează să ofere excursii similare chiar în 2024. Totuși, noul venit pare că țintește o experiență luxuriantă la bord.

Interiorul balonului va fi adus la viață de Joseph Dirand. Designerul francez este responsabil pentru magazinele Balmain și Givenchy din Paris, precum și pentru restaurantele elegante Loulou și Monsieur Bleu. El optează pentru o estetică minimalistă pentru a nu distrage atenția de la priveliști.

Zephalto

Fiecare călătorie va fi limitată la șase oaspeți, plus doi piloți și echipaj. În timp ce sunt în aer, oaspeților li se vor servi mâncăruri franțuzești de lux și vinuri galice. Va exista, de asemenea, Wi-Fi și veți avea chiar șansa de a vorbi cu un psiholog înainte de zbor, deoarece a vedea Pământul dintr-un astfel de unghi poate fi o experiență emoționantă.

Zephalto plănuiește 60 de zboruri pe an, iar prețul unei călătorii începe de la 120.000 de euro. Echipa a efectuat deja trei zboruri de testare cu piloți, dar niciun balon nu a atins încă pragul de 25 de kilometri. Farret d’Astiès spune că un zbor la sfârșitul acestui an ar trebui să realizeze acest lucru.