Lesedi la Rona – cel mai scump diamant din lume

Scris de Luxury
Publicat la data de: 03-08-2016

în: News

A model displays a large diamond at Sotheby's in New York, Wednesday, May 4, 2016. The diamond the size of a tennis ball — the largest discovered in over a century — could sell for more than $70 million, auctioneer Sotheby's said. (AP Photo/Seth Wenig) ORG XMIT: NYSW105

Lesedi la Rona poate deveni cel mai scump diamant din lume

Diamantele nu mai sunt doar cele mai bune prietene ale femeilor, ci pot fi lejer și prietenele bărbaților. Cu atât mai mult dacă mineralul costă undeva în jurul sumei de 70 milioane de euro. Știrea descoperirii celui de-al doilea diamant ca mărime din lume a încântat audiența și a ridicat așteptările, dar dacă Sotheby’s va reuși să bată cu ciocanul în jurul sumei propuse, atunci Lesedi La Rona va deveni cel mai scump diamant de pe fața Pământului.

Diamantul de 1109 carate a fost descoperit într-o mină din Botswana, deținută de compania canadiană Lucara Diamond Corporation, în luna noiembrie a anului trecut. Piatra – mare cât o minge de tenis, cum le place celor de la Lucara să spună – a putut fi admirată la Sotheby’s, în capitala Marii Britanii, între 18 și 28 iunie, iar pe 29 iunie a fost scoasă la licitație.

1111-Carat-Photo-1 gettyimages-528203312