Balenciaga Runner sunt literalmente o operă de artă

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 04-04-2022

în: News

Balenciaga Runner

Linia Objects a casei de lux Balenciaga tocmai a lansat o nouă sculptură în forma adidașilor Balenciaga Runner, care simbolizează articolele de casă. După pantofii argintii Track și Laser Cube de anul trecut, Runner Sculpture este cea de-a treia sculptură cu tematică de încălțăminte.

Sculptura Balenciaga Runner va fi realizată în ediție limitată cu numai 20 de unități și va fi disponibilă la prețul de 7.290 de dolari. Aceasta va fi lansată pe site-ul brandului și în magazinele sale emblematice din Beijing, Beverly Hills, Dubai, Hong Kong, Londra, Monaco, Paris, Shanghai și Tokyo.

Fiecare sculptură a fost realizată manual, modelată în mod singular, sculptată, arsă și pictată de un artizan experimentat în tehnicile vechi de glazurare cu maiolică italiană. Un nivel apreciabil de contrast a readymade-urilor lui Duchamp: un pantof modest, modelat din lut și zdrobit cu mâna într-o operă de artă.

Laser Cube și-a luat libertăți similare cu Balenciaga X-Pander, deși nu a fost la fel de limitat. Același lucru este valabil și pentru sculptura Track sneaker care a dat startul liniei Objects a lui Balenciaga cu o lucrare destul de scumpă.

Balenciaga Runner

În timp ce alte case de lux se ocupă cu lucrări de artă elegante sau cu tchotchke-uri fanteziste, Balenciaga pur și simplu își transformă cele mai râvnite piese în obiecte de artă autentice.