Acest hotel plutitor din Qatar se rotește la 360 de grade pentru a-și genera propria electricitate

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 07-04-2021

în: NewsTravel

Hotelurile plutitoare de 5 stele nu sunt o noutate. De fapt, Qatarul creează 16 astfel de escapade doar pentru Cupa Mondială FIFA 2022. Dar acum a luat amploare un concept nou realizat de Hayri Atak Architectural Design Studio (HAADS) în încercarea de a se distinge de restul din toate punctele de vedere.

Eco-hotelul plutitor, pe care firma turcă a început să îl proiecteze în martie 2020, adoptă deviza „pierderi minime de energie și zero deșeuri”. Ca atare, oferă cele mai noi tehnologii ecologice pentru a-și reduce amprenta de carbon și pentru a-i menține fericiți pe călătorii ecologici.

foto via @robbreport.com

Designul futurist se caracterizează prin capacitatea sa unică de a roti și de a produce energie curată la fel ca un generator de hidrogen gigant. Conform specificațiilor proiectului împărtășite de HAADS, hotelul generează electricitate prin rotirea automată a poziției sale și transformarea energiei apei care curge în electricitate. Pentru a realiza acest lucru, structura este echipată cu un set de elice și propulsoare sub linia de plutire care sunt controlate de un sistem computerizat sofisticat.

foto via @robbreport.com

Hotelul, care va acoperi în cele din urmă mai mult de 376.000 de metri pătrați, sau aproximativ 8,6 acri, are, de asemenea, 55 de turbine eoliene verticale, care pot genera 25kw de energie electrică fiecare. Acoperișul în formă de vortex nu este doar o caracteristică de design izbitoare, ci ajută la colectarea apei de ploaie. Alte atingeri ecologice includ un sistem care transformă deșeurile alimentare în îngrășăminte pentru grădini și un sistem de tratare a apelor uzate. 

foto via @robbreport.com

Acest hotel ecologic nu este lipsit de lux. Interiorul are un atrium de sticlă uriaș în centru, împreună cu 152 de apartamente pentru oaspeți, fiecare cu balcon privat. Planurile de design arată, de asemenea, o serie de facilități generoase, inclusiv o piscină infinită, un bar pe acoperiș, un club pe plajă și un teren de minigolf. HAADS intenționează să construiască primul eco-hotel plutitor din națiunea peninsulară Qatar, dar spune că ar putea fi mutat practic oriunde datorită naturii sale mobile. Firma a stabilit o dată de finalizare a anului 2025, o faptă aproape la fel de ambițioasă ca și hotelul în sine.

Sursa: This Floating Hotel Concept in Qatar Rotates 360 Degrees to Generate Its Own Electricity