În preajma sărbătorilor, ne întoarcem mai mult ca niciodată spre sufletul nostru și spre cei dragi, cu speranță și optimism. Trăim un moment extraordinar de introspecție în care contemplăm realizările anului trecut și ne propunem noi perspective. Fie că țin de dimensiunile noastre emoționale, materiale sau de ambițiile profesionale, acestea ne ajută să ne apropiem de acea imagine ideală pe care o proiectăm despre noi înșine în lume și în propria noastră percepție. LUXURY a aflat care este wintermood-ul cu care așteaptă și trăiesc sărbătorile de iarnă patru dintre cele mai îndrăgite vedete din România.
Ileana Badiu
Ce simbolizează, pentru tine, sărbătorile de iarnă?
Sărbătorile de iarnă sunt cea mai frumoasă perioadă din an, cea în care îmi permit să îmi trag sufletul, să stau liniștită, să mă văd cu oameni dragi, să mă iubesc cu familia mea.
Care este locul perfect pentru un Crăciun ca-n povești? Dar pentru Anul Nou?
Crăciunul, pentru mine, este perfect doar acasă! Revelionul este altă treabă… Mie îmi place să petrec, îmi place să dansez, să fie multă lume și să râd până dimineață. De aceea, de Revelion îmi place să fiu în România, țară renumită și pentru petrecerile ei fabuloase.
Ce cadouri îți place să oferi?
Am mare grijă să ofer cadourile dorite de cei dragi, așa că mă ocup din timp, le caut și le cumpăr cu luni de zile înainte, făcând investigații amănunțite ca să știu ce dorințe are fiecare.
Cum te răsfeți sufletește? Care sunt cele mai mari bucurii pe care le trăiești în această perioadă a anului?
Mă răsfăț odihnindu-mă. Stau. Și dorm. Și citesc. Și râd. Și mănânc bun. (zâmbește – n.red.)
Faci liste cu promisiuni față de tine însăți sau preferi să lași lucrurile să vină de la sine?
Nu mai fac, sunt prea „bătrână” pentru asta și la vârsta mea am învățat că lucrurile chiar vin de la sine…
Care sunt tradițiile de care te simți atașată?
Ador să cânt colinde în fața pomului de Crăciun, înainte de deschiderea cadourilor, pe 24 seara.
Ce tradiții personale ai adoptat de-a lungul timpului?
Tradițiile de Crăciun, la mine, sunt „moștenite” din generație în generație, însă am adăugat și eu una în plus: pe 26 seara îmi strâng acasă la mine toți prietenii apropiați, vreo 30 la număr, an de an.
Ce cadou îți faci ție însăți?
Am învățat să nu aștept ca altcineva să îmi facă bucurii, știu să fac asta singură și, de fiecare dată când îmi doresc un lucru, mi-l ofer cu sufletul deschis! (zâmbește – n.red.)
Dacă ai avea o baghetă magică…
…aș face în așa fel încât nimeni nu ar mai fi bolnav.
Ce simbolizează, pentru tine, sărbătorile de iarnă?
Un moment extrem de frumos pe care îl aștept cu foarte multă nerăbdare pentru că e acel moment care, pentru mine, reprezintă conexiune, iubire și unitate. Sentimentul a pornit din copilărie, când toată familia se strângea la noi acasă, în jurul bunicii, căci locuiam împreună. De sărbători, mă simțeam fericită, iubită și liniștită. Toată familia era unită de o energie bună, încercam să ne facem surprize unii altora. Acum, mai mult decât în timpul anului, am grijă să ofer mai mult timp și mai multe bucurii oamenilor din jurul meu. Pentru mine, sărbătorile sunt despre „a fi împreună” și „a oferi necondiționat”.
Care este locul perfect pentru un Crăciun ca-n povești? Dar pentru Anul Nou?
De Crăciun, iubesc să mă aflu în mijlocul familiei, alături de prieteni și de oamenii lângă care mă simt iubită. Nu pot să îmi imaginez zilele de Crăciun fără oamenii dragi și fără iubirea lor. Întotdeauna organizăm petreceri și vizite ca să fim cât mai mult timp împreună. Revelionul este, pentru mine, mai puțin important decât Crăciunul, iar modul în care îl petrec a fost întotdeauna ceva spontan. Însă și cu acea ocazie, pentru mine contează mult mai mult cu cine sunt decât unde sunt.
Ce cadouri îți place să oferi?
Partea cu cadourile, pregătirea și împachetarea lor este una dintre preferatele mele, de departe. În timpul anului, încerc să aflu ce își doresc oamenii dragi. Dacă se întâmplă să nu reușesc, nu mă las și tot îi surprind de fiecare dată cu lucruri care știu că i-ar bucura. Mai mult, îmi place momentul când oamenii vin la noi la brad și găsesc cadourile frumos împachetate, deoarece, pentru mine, este foarte important să le aranjez astfel încât oamenii să se bucure nu doar de un cadou care știu că le va face plăcere, ci și de experiența de a le descoperi, de a simți emoție. Așa că la mine acasă, sub brad, arată de parcă Moș Crăciun ar fi venit el însuși și ar fi lăsat darurile. Îmi place să decorez casa, să o împodobesc și să fac să se simtă atmosfera de Crăciun.
Cum te răsfeți sufletește? Care sunt cele mai mari bucurii pe care le trăiești în această perioadă a anului?
Mă bucur de oamenii dragi și de timpul pe care îl am la dispoziție pentru ei mai mult decât în restul anului. Un aspect la care țin mult este să îmi rezerv timp să mă întâlnesc cu oameni importanți din viața mea și îmi place să ofer și altora bucurie și să caut variantele prin care pot face asta. Timp de 20 de ani la rând, am mers prin centre de copii și bătrâni. Strângeam bani și cumpăram cadouri pentru vârstnici despre care aflam că nu au cum să se întrețină din pricina pensiilor foarte mici. În ultima vreme, din cauza unei organizări mai slabe, la care s-au adăugat și multe schimbări în viața mea, nu am mai reușit să o fac. Dar mă bucur să mă alătur unui eveniment foarte drag mie, Our Big Day Out, organizat de una dintre prietenele mele foarte vechi și foarte bune, în care avem grijă atât de copii, cât și de bătrâni. Petrecem timp cu ei, dau mai departe ceea ce primesc. Este important pentru mine să aduc bucurie oamenilor, pe lângă lucrurile materiale, prin timpul pe care îl dedic lor, prin dragostea mea și prin ceea ce pot să le ofer: prezență, atenție, dragoste, căldură sufletească. În special oamenii în vârstă sunt uitați și, pentru ei, sărbătorile sunt un moment extrem de sensibil. La această vârstă au senzația că devin inutili și că nimeni nu mai are nevoie de ei. Îmi place să petrec timp cu aceștia, să îi țin în brațe, să îi ascult și să învăț lucruri de la ei.
Care sunt tradițiile de care te simți atașată?
Sunt atașată de ideea de Moș, de masa de Ajun de Crăciun de-acasă, unde vin familia și prietenii, iar atmosfera este caldă și plăcută. Îmi pare rău că nu am continuat tradițiile pe care le aveam când eram copil, cele cu prepararea cârnaților, cu coptul cozonacilor de casă. Pregătirea mesei ne aducea mai aproape. Însă acum împodobesc bradul cu prietenii și facem o masă mare. Înainte de venirea Moșului, organizăm Secret Santa, care a devenit o tradiție de mulți ani.
Ce tradiții personale ai adoptat de-a lungul timpului?
La final de an, scriu o scrisoare cu lucrurile pe care mi le doresc și o pun într-un plic pe care îl deschid abia de Revelionul următor. Anul acesta deschid plicul de anul trecut și analizez ce am reușit să realizez, apoi pornesc o nouă listă. Înainte de Anul Nou, mă gândesc la oamenii care au fost alături de mine și le dau mesaje și le mulțumesc că au fost prezenți în viața mea și pentru tot ce înseamnă ei pentru mine. Le spun că le sunt recunoscătoare. Termin anul cu multă recunoștință pentru tot ce am primit, pentru toți oamenii frumoși din viața mea și pentru toate experiențele. Vreau ca oamenii să știe că îi apreciez. De asemenea, îi vizitez pe bunica și pe tatăl meu, deși știu că sunt alături de mine în fiecare zi într-un mod aparte, spiritual, însă simt nevoia să fiu alături de ei și acolo unde sunt acum. Apoi, este o tradiție să îmi pun o dorință la ora 12 noaptea.
Ce cadou îți faci ție însăți?
În momente importante cum ar fi Crăciunul, ziua mea de naștere, cea de nume sau de Paște, îmi fac cadou un lucru pe care mi-l doresc, pentru că eu știu cel mai bine ce îmi place și ce mi se potrivește. Am grijă să îmi ofer un cadou ca o răsplată și un gest de recunoștință față de mine însămi.
Dacă ai avea o baghetă magică…
…aș vrea să pot aduce dragoste, liniște și bucurie în casele și sufletele tuturor oamenilor, în special ale celor care sunt singuri mai ales în aceste momente importante pe care trebuie să le petrecem cu familia. Liniște, dragoste, lumină și bucurie aș aduce cu bagheta magică.
Geanina Ilieș
Ce simbolizează, pentru tine, sărbătorile de iarnă? Care este locul perfect pentru un Crăciun ca-n povești? Dar pentru Anul Nou?
Crăciunul perfect nu-l pot vedea decât acasă, alături de familie și de cei dragi. Este sărbătoarea mea de suflet. În fiecare an, aștept cu nerăbdare Crăciunul! Pentru mine, Naşterea Domnului este o bucurie şi exprimă o emoţie: prin prisma colindelor, a oamenilor dragi pe care îi am aproape, a mesei de Crăciun și a gândurilor frumoase. De Anul Nou, pot sărbători oriunde. Am avut ani pe care i-am petrecut ori pe plajă, la cald, ori pe pârtie, acasă sau în diferite locații. Cred că cel mai important este cu cine sărbătorești cumpăna dintre ani, nu neapărat locul.
Ce cadouri îți place să oferi?
Îmi place la nebunie să ofer cadouri. De obicei, le caut din timp și încerc pe cât posibil ca cel care primește cadoul oferit de mine să aibă o amintire frumoasă și chiar să se bucure de el. Cel mai mult mă încântă starea de bucurie, privirea și reacțiile lor din momentul în care ofer cadourile.
Cum te răsfeți sufletește? Care sunt cele mai mari bucurii pe care le trăiești în această perioadă a anului?
Cumpărăturile cu fiul meu sunt cele mai haioase. Avem gusturi diferite, dar trebuie să mă adaptez curentului în ceea ce privește preadolescența, altfel nu pot fi o mamă cool (râde – n.red.). Îmi seamănă foarte mult și este mărinimos ca mine. Atunci când facem lista cu persoanele din familie, nu-i scapă niciunul. Și crede-mă, suntem mulți. Sunt singura fată între patru băieți, frații mei, și toți sunt căsătoriți și au copii. E un adevărat răsfăț, însă pe noi nu ne excludem niciodată din această treabă. În perioada asta, chiar pot să spun că ne facem de cap!
Faci liste cu promisiuni față de tine însăți sau preferi să lași lucrurile să vină de la sine?
Cred că mai degrabă îmi fac o analiză sau o retrospectivă a anului și știu exact care sunt lucrurile care mi-au adus plusvaloare și ce trebuie să rectific. Nu sunt critică cu mine, mă adaptez foarte ușor și învăț foarte repede.
Care sunt tradițiile de care te simți atașată?
Târgurile de Crăciun îmi plac foarte mult. Vin fiert, turtă dulce, produse tradiționale, cadouri speciale, colinde, jucării care se transformă în amintiri de neprețuit – sunt elemente pe care le găsești la orice târg de Crăciun. An de an, orașe de peste tot din lume se întrec în organizarea celor mai frumoase târguri de Crăciun și fiecare dintre ele vine cu propria abordare. Mă bucur foarte mult că această tradiție a început să fie din ce în ce mai frumoasă și în România.
Ce tradiții personale ai adoptat de-a lungul timpului?
Pe lângă cele menționate mai sus, cel mai mult îmi place să gătesc cu fiul meu. Facem piftie și salată de boeuf, însă lăsând la o parte bucătăria, tradiția casei este să organizăm o escapadă la munte și să schiem.
Ce cadou îți faci ție însăți?
În general, nu-mi pun nimic pe listă, doar îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce am. Anul ăsta nu am cerut nimic special, însă dacă ar fi să cer ceva… cred că timpul ar fi cel pe care l-aș vrea mai lung. Însă timpul este relativ și ar trebui să-l prețuim mai mult.
Dacă ai avea o baghetă magică…
…aș face cumva să dispară această boală necruțătoare care, din păcate, nu ține cont de absolut nimic: cancerul.
Giulia Nahmany
Ce simbolizează, pentru tine, sărbătorile de iarnă?
Wow, pentru mine, sărbătorile de iarnă sunt magice! Iarna este anotimpul meu preferat, îl ador! Eu cred că este perioada cea mai frumoasă din an – fără să vrem, ne transformăm, devenim și noi copii. Și sincer, nu cred că nu avem cum să nu iubim sărbătorile de iarnă, ne aduc atâta bucurie, emoție și iubire…
Care este locul perfect pentru un Crăciun ca-n povești? Dar pentru Anul Nou?
Fără doar și poate, ACASĂ! Acasă mă simt cel mai bine. Familia, pentru mine, este o binecuvântare. Alături de soțul meu și fetițele noastre, Crăciunul este o poveste!
Anul Nou este o trecere pentru mine, nu sunt foarte atașată de această sărbătoare. Mulțumesc Universului pentru anul ce a trecut, pentru toate momentele bune sau mai puțin bune și îmi pun toată speranța în ceea ce va să vină, pentru a mă ajuta să devin mai bună în tot ceea ce îmi propun.
Ce cadouri îți place să oferi?
Îmi place să ofer cadouri! Este un moment de mare bucurie pentru mine. Mă încarc de emoție când văd fericirea din ochii fetițelor mele și ai celorlalți. Nu ofer cadouri „negândite”, studiez un pic înainte de a cumpăra cadourile, vreau să fie exact ceea ce își dorește fiecare, să fie o desfătare cadoul de la Moșu’!
Cum te răsfeți sufletește? Care sunt cele mai mari bucurii pe care le trăiești în această perioadă a anului?
Cea mai mare bucurie este familia mea. Nu există o mulțumire sufletească mai mare decât aceasta. Să știu că cei dragi mie sunt sănătoși, voioși și lângă inima mea. Pe cei ce nu mai sunt azi cu mine îi port în suflet în fiecare zi, iar sărbătorile sunt un prilej bun pentru a ne gândi și la cei ce sunt acum doar în amintirea noastră, să le transmitem iubirea și prețuirea pe care le-o purtăm.
Faci liste cu promisiuni față de tine însăți sau preferi să lași lucrurile să vină de la sine?
Pff… Recunosc, făceam. Dar acum cred că este mai bine să las lucrurile să se așeze singure, oricum nu suntem noi cei care decidem ceea ce va urma. Am realizat că mă simt mai bine când descopăr fiecare zi așa cum este ea și, dacă este una reușită, e minunat!
Este normal să ne facem un bilanț la sfârșit de an, dar numai pentru a vedea ce putem să îmbunătățim în viitor. Listele de promisiuni aduc o presiune ce nu cred că este benefică, mai ales la început de an.
Ce cadou îți faci ție însăți?
Sincer, încă nu m-am gândit… Nu am nimic în plan pentru mine. De regulă, îmi place să ofer cadouri celorlalți.
Dacă ai avea o baghetă magică…
Dacă aș avea o baghetă magică?! Hmm… în primul rând, ar fi minunat! M-aș simți ca un magician! Aș încerca să fac copiii fericiți, celor care nu au o familie le-aș dărui părinți minunați care să îi iubească, să îi protejeze și să le ofere o viață frumoasă. Nu aș lăsa să treacă sărbătorile fără o îmbrățișare, o mângâiere și un pupic – fiecare copil are nevoie de așa ceva, nu doar de sărbători, ci în fiecare zi! Iar dacă am bagheta magică, pot să fac asta, nu?… (zâmbește – n.red.)