Justin Bieber – Drumul spre succes nu este pavat cu aur

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 10-09-2019

în: The Famous

Depresia este o realitate a secolului nostru iar psihologii ne atrag atenția că teama de a nu fi catalogați drept “nebuni” ține în continuare mulți oameni cu suferințe reale departe de cabinetele psihoterapeuților, unde aceștia ar putea primi ajutorul atât de necesar. Celebritățile au înțeles că statutul lor vine la pachet cu enorme privilegii, însă și cu obligații morale. Una dintre acestea este să atragă atenția asupra suferințelor prin care trec inclusiv persoanele care se bucură de succes. Problemele de natură emoțională nu ocolesc pe nimeni, iar curajul de a-și arăta vulnerabilitatea și de a cere ajutor este un bun exemplu pentru fiecare dintre noi.

Justin Bieber, adulat de fani din întreaga lume, a mărturisit pe pagina sa de Instagram în ce fel l-a afectat faima dobândită atât de timpuriu. Ceea ce din afară se vedea ca o ascensiune uimitoare a tânărului, avea ecouri diferite asupra personalității în devenire. Justin avea doar 13 ani când, dintr-un puști crescut de o mamă singură în orășelul canadian Stratford, Ontario, devenea peste noapte idolul unei generații. În doar doi ani, dragostea a milioane de admiratori l-a copleșit și, pentru că nu a reușit să gestioneze celebritatea, a plătit un preț imposibil de cuantificat. Justin a avut probleme cu sănătatea mentală, a căzut pradă consumului de droguri puternice și a intrat în relații abuzive. “La 20 de ani, făcusem toate greșelile posibile. Din omul iubit și adorat, am devenit una dintre cele mai ridiculizate, judecate și urâte persoane din lume”.

Justin Bieber declara la începutul acestui an că va lua o pauză de la cariera muzicală pentru a se concentra pe sănătatea sa mentală. Cea care l-a determinat să ia poziție este soția sa, Hailey Rhode Bieber. Ea însăși persoană publică, model și om de televiziune, a avut flerul să intuiască ce se ascunde în spatele exceselor lui Justin. Căsătoria l-a ajutat să se maturizeze emoțional și să ceară ajutorul de care avea nevoie, iar Justin spune că principalele sale lecții sunt “răbdarea, încrederea, asumarea, bunătatea și modestia, lucrurile care te fac un om bun”. Inclusiv publicarea mesajului onest și tulburător al cântărețului este un gest de asumare pentru că dovedește o maturitate prețioasă și poate deveni un motor excelent pentru cei care încă nu au curajul să își asume propriile bătălii personale. Suferința, vulnerabilitatea și depresia nu țin cont de clasa socială sau de contul bancar, sunt date umane general valabile iar să ne imaginăm că faima sau banii rezolvă a priori orice tip de problemă este naiv.