Un proiect de suflet: Masha Handmade – Bijuterii personalizate cu perle

Ioana Maria Ivan: „Impecabile și realizate cu o atenție sporită la detalii, bijuteriile noastre prezintă materiale de calitate superioară”

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 03-07-2023

în: Jewels

Masha Handmade

Totul a început ca o joacă pentru Ioana Maria Ivan, care crea bijuterii cu perle pentru fetița sa. Apoi, totul s-a transformat într-o afacere de succes, care propune bijuterii personalizate cu perle, realizate pe comandă. Aflați în cele ce urmează care este povestea din spatele acestor accesorii minunate, perfecte pentru completarea unei ținute de impact, foarte la modă în acest sezon și preferate oricând de adepții unui stil rafinat, prețios și clasic.

Masha Handmade

Ce relație ai avut cu bijuteriile de-a lungul vieții?

Întotdeauna mi-au plăcut bijuteriile. Am considerat mereu că o ținută trebuie echilibrată perfect cu accesorii de impact.

Cum ai ajuns să fondezi Masha Handmade?

Pasiunea este baza oricărei afaceri. Inițial, a început totul ca o joacă. Având o fetiță mică, întotdeauna trebuia să ne ocupăm timpul cu ceva creativ. Am început cu plastilina, să modelăm figurine, și încet-încet am început să creez bijuterii pentru ea (coliere, brățări, inele). Au fost momente când prietenii, mămicile în special, mă rugau să fac coliere și pentru fetițele lor, și așa a luat naștere proiectul meu de suflet, Masha Handmade. 

Iar pe mine, în mod special, m-au atras perlele. Perlele sunt clasice, simple și elegante, perfecte pentru orice ținută.

Care este conceptul din spatele acestor bijuterii? 

Unele bijuterii trezesc emoții. Acel aspect al unei bijuterii mă interesează. Masha Handmade este un brand, o emoție, pentru care creativitatea este pe primul loc, iar pasiunea pentru frumos a dus la crearea unor bijuterii versatile, care pot fi purtate atât în orice moment al zilei, cât și la ocazii speciale. 

Masha Handmade

De ce ai ales perlele ca star principal?

Perlele au povestea lor plină de strălucire. Ele sunt echilibrul perfect între eleganță, rafinament și feminitate.

Ce părere ai despre acest trend al perlelor – mai ales la podoabele masculine? Crezi în trenduri? Le urmezi? 

Tendințele în modă se modifică de la un an la altul. Mai mult ca niciodată, perlele sunt la modă, ele mizând pe simplitate, dar cu accent pe eleganță și bun-gust. În ultima perioadă, chiar și bărbații aleg să iasă din tipare și să poarte bijuterii cu perle. Chiar soțul meu are în colecția lui câteva modele de brățări din perle naturale negre. 

Ce presupune crearea unei asemenea piese? Cum arată procesul de creație, atât din punct de vedere al conceptului, dar și al manufacturii propriu-zise?

Atenția la detalii, bineînțeles! O bijuterie, în funcție de complexitatea ei, poate dura ore sau chiar zile, iar acest proces începe prin alegerea modelului, a materialului, alegerea perlelor sau pietrelor semiprețioase. Este nevoie de multă implicare, atenție, pricepere și devotament. 

În calitate de creator, energia ta o transmiți fiecărei piese în parte. 

Masha Handmade

Care a fost cel mai fericit moment în povestea Masha Handmade? 

Aș putea spune că a fost atunci când am reușit să realizez o ședință foto împreună cu fetița mea și nepoatele mele pentru colecția Little pearls, creată special pentru domnișoare. A fost o zi reușită, plină de chicoteli și energie bună, dar cu rezultate pe măsură. 

Care sunt preferințele clienților Masha Handmade în materie de design?

În funcție de preferințele fiecărui client, le pun la dispoziție diferite modele, care te fac să te simți confortabil, autentic și special în orice moment. 

Ce argument competitiv ne propui pentru a alege creațiile Masha Handmade? 

Sunt creații cu adevărat speciale, unice și elegante, care te fac să te simți feminină. 

Impecabile și realizate cu o atenție sporită la detalii (detaliile fac diferența), bijuteriile noastre prezintă materiale de calitate superioară.

Energy Expo 10-13 octombrie