Primul evianSpa din Europa este inaugurat pe malul lacului Geneva

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 29-03-2024

în: NewsTravel

evianSpa

Primul evianSpa din Europa a fost inaugurat în cadrul Hôtel Royal, pe malul lacului Geneva. Situat la granița dintre Elveția și Haute-Savoie, orașul balnear francez Evian-les-Bains este renumit pentru apele sale curative, care atrag vizitatori preocupați de sănătate din întreaga lume. Fondat în 1789, a devenit un oraș balnear renumit în 1824, când aristocrații și demnitarii europeni s-au adunat aici pentru a-și reîncărca bateriile. Deschis în 1909 ca un refugiu balnear pentru regalitatea europeană și numit în onoarea regelui Edward al VII-lea al Angliei, Hôtel Royal este unul dintre cele 31 de hoteluri din Franța care au primit distincția „Distinction Palace” din partea guvernului.

Împreună cu grandoarea sa de tip Belle Époque și cu priveliștile de la înălțime ale lacului Geneva și ale muntelui Château d’Oche din Alpii Chablais (care apar în mod faimos pe sticlele de apă minerală Evian), este ușor de înțeles de ce apa de la noul evianSpa va fi cu siguranță punctul de atracție al oricărui sejur petrecut la Hôtel Royal.

Abia deschis după o transformare meticuloasă care a durat un an, primul evianSPA din Europa este o extensie naturală a identității Hôtel Royal, ce are la bază o tradiție de excelență în domeniul ospitalității și al wellnessului.

evianSpa

Cu doar cinci destinații emblematice în întreaga lume, inclusiv la etajul 5 al Hotelului Palace din Tokyo, era firesc ca cel mai recent concept de spa al brandului de apă minerală de lux să ajungă la Hôtel Royal. Ca și în celelalte locații ale sale, apa este esențială pentru bunăstare, cu tratamente și ritualuri bazate pe patru piloni: Nașterea CELESTIALĂ (nașterea apei din nori, ploaie și zăpadă), Infiltrarea MINERALĂ (infiltrarea sa naturală în munți), Rezervele PREȚIOASE (faptul că rămâne în subteran timp de 15 ani pentru a obține o compoziție echilibrată) și Izvorul VITALIZANT (locul în care apa izvorăște).

evianSpa

Oaspeții sunt învăluiți într-o călătorie senzorială la intrarea în evianSPA, unde evocă un sentiment de armonie cu natura. Sanctuarul de 18.000 de metri pătrați dispune de șase săli de tratament individuale și două săli de masaj pentru cupluri. În cadrul spațiului se află piscine interioare și exterioare, bazine de îmbăiere cu apă caldă și rece, o saună tradițională și o baie de aburi, precum și o cameră de zăpadă (răcită la o temperatură de 14 grade Celsius, cu fulgi de zăpadă reală) pentru ca oaspeții să se relaxeze sau să ia parte la ritualuri de wellness în apă, inclusiv un circuit de hidroterapie în aer liber.

Dincolo de pereții spa-ului, terenul privat de 47 de acri de pe malul lacului de la Evian Resort le oferă oaspeților un sentiment sporit de bunăstare. Orașul-stațiune Évian-les-Bains se află la 15 minute de mers pe jos pe deal, dar un sistem de transport gratuit leagă cele două orașe între lunile mai și septembrie. O altă atracție în lunile de vară este La Grange au Lac, o sală de concerte intimă construită în întregime din lemn, care prinde viață cu spectacole de muzică clasică.