Artă și cultură românească la Bruxelles: Expoziția FOUND.LOST.FOUND

Scris de Luxury
Publicat la data de: 06-10-2016

în: News

Expoziția FOUND.LOST.FOUND în deschiderea Festivalului EuroCultura 2016 @BOZAR, Bruxelles

 

Expoziția de bijuterie contemporană FOUND.LOST.FOUND va fi prezentată în cadrul festivalului de artă și cultură românească EuroCultura 2016, în perioada 9 – 12 octombrie în spațiul renumitului BOZAR – Palais de Beaux-Arts. Expoziția este organizată de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, în colaborare cu Institutul Cultural Român din Bruxelles și European Artists Management, sub egida Europarlamentarului Mircea Diaconu, cu sprijinul Simplu.Maker Shop și Atlassib.

bruxelles-01

Dedicată tezaurului dacic, expoziția prezintă colecțiile a cinci dintre cei mai proeminenți designeri români de bijuterie contemporană – David Sandu, Otilia Mihalcea, Ioana Ardelean, Andreia Popescu și Adelina Petcan, alături de proiecții multimedia semnate de Black Horse Mansion.

andreia-popescu-found-lost-found

david-sandu-the-missing-part-photo-credits-alexandru-boghian1

FOUND.LOST.FOUND a fost prezentată în premieră în cadrul International Fashion Showcase – London Fashion Week 2016, în colaborare cu Institutul Cultural Roman din Londra, fiind ulterior itinerată în cadrul ICR București, Romanian Design Week 2016, precum și în expoziția “O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei – ediția a II-a” la Muzeul de Arta Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a României București, cu sprijinul AFCN.

adelina-petcan-hide-necklaces

Alături de designerii Assamblage, festivalul Eurocultura va aduce laolaltă următorii artiști români:  sculptorul George PAVEL; violonistul Alexandru TOMESCU și pianista Claudia BARA; actorii Teatrului „Ion Creangă” București cu „SPAIMA ZMEILOR”, o producție minunată de music-hall pentru cei mici și cei mari (de la 6 la +80 de ani). De asemenea, vor avea în cadrul festivalului o serie de filme reprezentative ale cinematografiei românești și o întâlnire cu celebrii regizori Dan PIȚA, Șerban MARINESCU, Laurențiu DAMIAN, Andrei COHN; o întâlnire cu Peter HURLEY și prezentarea cărții sale „Drumul Crucii”; o producție teatrală excepțională a Teatrului „L.S. Bulandra” București, spectacolul „MARMURĂ” de Iosif Brodski, care are ca protagoniști doi monștri sacri ai teatrului românesc Victor REBENGIUC și Marian RÂLEA. Nu în ultimul rând, la Galeria MB-XL va avea loc o expoziție remarcabilă a pictorului Alexandru CÎNEAN, inspirată de producția „FAUST” de Goethe în regia lui Silviu PURCĂRETE și realizată la Teatrul „Radu Stanca” Sibiu.

    image001  ioana-ardelean-cut-lingot-necklace-burnt-structure-ring otilia-mihalcea-not-even-aventinus

www.euroculturafest.ro