Glen Grant lansează Devotion – cel mai vechi whisky al său de până acum

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 11-09-2023

în: LifestyleNews

Glen Grant

Glen Grant tocmai a anunțat lansarea unui single malt de 70 de ani numit Devotion. Acesta este cel mai vechi whisky lansat vreodată de această distilerie și este disponibil în ediție limitată, fiind oferite doar șapte sticle.

Potrivit distileriei, sursa de inspirație pentru acest whisky a fost regina Elisabeta a II-a, iar vârsta de 70 de ani este egală cu durata domniei sale în calitate de monarh britanic. Acesta este un whisky single cask, maturat într-un butoi de stejar francez (un tip mai mare de butoi) care a fost condimentat cu oloroso sherry înainte de a fi umplut cu whisky în 1953.

Conform notelor oficiale de degustare, culoarea băuturii este castaniu închis, cu note de fructe uscate, stafide, sultanină, mirodenii uscate și doar o notă de stejar. Whisky-ul a fost îmbuteliat la 55,5 la sută ABV, ceea ce reprezintă o valoare mai mare având în vedere câte decenii a petrecut acest whisky la maturare în depozitele Glen Grant.

„A fi devotat înseamnă a da dovadă de loialitate și dragoste nemărginită față de ceva la care ții foarte mult, fapt care stă la baza filozofiei noastre de fabricare a whisky-ului și care se reflectă asupra colaboratorilor noștri de creație. Aceasta reprezintă o viață întreagă de caracter și moștenire captată într-o creație magnifică, cum nu am mai văzut niciodată”, a declarat maestrul distilator Dennis Malcolm.  

Cele șapte decantoare au forma unor pietre prețioase, fiecare având un design floral distinct, menit să celebreze viața reginei, de la un trandafir la orhidee și până la o begonia. Fiecare sticlă este asortată cu o sculptură din lemn realizată dintr-un ulm din grădinile distileriei, cu o gravură a florii preferate a reginei, crinul din vale.