Coperta emblematică a lui Batman din seria lui Frank Miller va fi scoasă la licitație

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 14-03-2022

în: News

Batman

Dacă ești fan Batman, iată ceva interesant pentru tine! Coperta originală din cea de-a treia ediție a seriei în patru părți a lui Frank Miller, publicată în 1986, care urmează să fie vândută la Heritage Auctions.

Prezentându-l pe Robin interpretat de Carrie Kelly, în vârstă de 13 ani – ghemuit sub Bat-Signal, coperta iconică este foarte apreciată în lumea benzilor desenate. Fiind o piesă din titlul de referință care l-a transformat în cele din urmă pe Caped Crusader în Cavalerul Întunecat și a dat naștere culturii populare de benzi desenate, articolul are o semnificație suplimentară.

Batman

Creată din creion și cerneală pe o secțiune de tablă DC Bristol care măsoară 10,25 x 12,75, piesa este fixată pe o altă bucată mai mare de Bristol pentru a se potrivi cu dimensiunea paginilor DC DK, care măsoară 14,25 x 20,5. Mai mult, a fost etichetat cu o nouă suprapunere cu o parte din porțiunea Lynn Varley a copertei.

„Importanța și atractivitatea continuă a Cavalerului Întunecat al lui Miller nu poate fi exagerată și nici dorința colecționarilor pentru pentru orice artă originală creată într-un număr limitat”, a declarat Todd Hignite, vice-președintele Heritage Auctions.

Batman

O ofertă similară a coperții Batman: The Dark Knight Returns „Hunt the Dark Knight” a fost vândută în urmă cu aproape zece ani pentru 478.000 USD. A fost singura dată când o coperta din The Dark Knight Returns a fost oferită la licitație până acum.