Primul muzeu dedicat NFT-urilor s-a deschis în Seattle

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 01-02-2022

în: News

NFT

Având în vedere că NFT-urile sunt principalul subiect la nivel mondial, deschiderea unui muzeu dedicat acestora nu este deloc surprinzătoare. Numit Seattle NFT Museum (SNFT), acesta este unul dintre cele mai așteptate noi muzee din 2022.

SNFT este situat pe un spațiu de 3.000 de metri pătrați în cartierul Belltown din Emerald City și este împărțit în trei platforme expoziționale. Fiecare platformă are 30 de afișaje care prezintă lucrări de artă NFT ale artiștilor internaționali și locali.

NFT

În prezent, capul de afiș al muzeului este artistul din Los Angeles, Blake Kathryn, cu peisajele sale futuriste 3D în pastel. Alte lucrări de artă includ avatarele extrem de populare CryptoPunks ale Larva Labs, Chromie Squiggles ale lui Eric Calderon, piese ale artistului generativ Tyler Hobbs și câțiva artiști din Seattle, inclusiv Neon Saltwater, Robbie Trevino și fotograful Charles Peterson.

NFT

„Unul dintre lucrurile care ne-a inspirat pentru deschiderea acestui muzeu, a fost dorința de a vedea NFT-urile într-un format mare și să simțim cum este să fii într-o cameră, într-un spațiu care nu este atașat la un dispozitiv și doar văzându-l pe ecran. „Înainte de NFT, arta digitală era subreprezentată din cauza naturii sale. Și atât de mulți dintre acești artiști au fost subreprezentați și subapreciați. Suntem foarte încântați că putem aduce mai multă notorietate acelor tipuri de artiști și dorim să ne concentrăm pe mediul lor, practica lor, inspirația lor, așa cum se face cu un pictor, dar cu pensula lor digitală”, a declarat cofondatorul Peter Hamilton.

NFT

„Am vrut să creăm un spațiu pentru a servi comunitatea NFT, ajutând în același timp să punem Seattle pe hartă ca un hub pentru inovarea NFT și blockchain. Nu suntem experți și suntem aici pentru a învăța la fel de mult ca oricine. De aceea, mizăm pe feedback-ul și sprijinul pasionaților NFT pentru a continua creșterea viziunii”, a spus co-fondatorul Jennifer Wong.

Muzeul Seattle NFT a fost deschis pe 27 ianuarie 2022. Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul oficial – www.seattlenftmuseum.com.