Louis Vuitton dezvăluie Tambour Moon – un ceas de lux din safir

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 20-03-2024

în: Watches

Louis Vuitton

Louis Vuitton depășește limitele orologeriei cu un ceas translucid, creat împreună cu arhitectul Frank Gehry. Această colaborare inovatoare prezintă un cadran remarcabil de complicat, unul dintre cele mai complexe realizate vreodată de La Fabrique du Temps Louis Vuitton. Deși acesta marchează debutul lui Gehry în domeniul designului de ceasuri, el are o colaborare de lungă durată cu brandul de lux, deoarece a proiectat anterior Fondation Louis Vuitton din Paris și boutique-ul din Coreea de Sud. De asemenea, a proiectat o colecție de genți pentru brand.

Prezentat într-o formă uluitor de translucidă, întregul ceas, cu excepția tijelor, este confecționat dintr-un singur bloc de safir. Cu un diametru de 43,8 mm și o grosime de 11,27 mm, carcasa, cadran și chiar și extremitățile sunt toate sculptate din safir. Semnătura lui Frank Gehry este gravată cu eleganță pe spatele carcasei.

Louis Vuitton

Necesitând peste 250 de ore de prelucrare manuală meticuloasă numai pentru cadran, această creație întruchipează adevărata transparență. Cadranul din safir, șlefuit și matifiat meticulos de mână, se inspiră din capodoperele arhitecturale ale lui Frank Gehry.

În interiorul acestui mecanism complex se află calibrul LFTMM05.01, o mișcare mecanică cu înfășurare manuală, minuțios dezvoltată și asamblată de La Fabrique du Temps Louis Vuitton. Acest mecanism funcționează la o frecvență de 21.600 de vibrații pe oră și dispune de o rezervă de putere impresionantă de 80 de ore. Mecanismul este vizibil prin sticla de safir, dezvăluind detaliile complexe ale acestuia.

Limitat la doar cinci exemplare, ceasul Louis Vuitton Tambour Moon Poinçon de Genève Sapphire Frank Gehry are un preț de 935.000 de dolari. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul brandului.