Moritz Grossmann Universalzeit

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 12-04-2022

în: Watches

Când vine vorba de complicații orologere, puțini alții pot egala varietatea vizuală a cronometrului mondial. De-a lungul anilor, această complicație de tip globetrotter a luat forme, de la un inel de oraș care lucrează în combinație cu un indicator GMT până la hărți complete ale lumii la unele dintre cele mai complexe și creative tratamente de cadran din industria ceasurilor de lux. Cea mai recentă lansare a mărcii germane Moritz Grossmann este un exemplu perfect al acestei creativități de cronometru mondial, integrând șapte fusuri orare cu șase mecanisme de ore săritoare într-o interpretare curată a modelului clasic al hărții lumii.

Cu o lățime de 44,5 mm, carcasa din oțel inoxidabil a lui Moritz Grossmann Universalzeit adoptă o abordare stilistică curată și clasică. Corpul principal lustruit în oglindă este elegant și redus în imaginile inițiale, cu simple înclinați, un profil lateral rotunjit al carcasei și o lunetă netedă și îngustă. În timp ce coroana conică de la ora 3 se ocupă de funcțiile obișnuite de înfășurare și setare a orei, coroana potrivită de la ora 10 permite reglarea rapidă și ușoară a orei pe alte meridiane. Împingătorul de la ora 4 este o capsă Moritz Grossmann, care funcționează ca o funcție separată de hacking pentru a permite o setare mai precisă a timpului prin oprirea și pornirea mecanismului. În spate, Moritz Grossmann dedică aproape întregul capac unui vitrine din safir cristal, care prezintă cât mai mult posibil din mecanismul propriu. Deși marca nu include un rating de rezistență la apă pentru Universalzeit, este sigur să presupunem că acest model este nepotrivit pentru scufundări.

În interiorul Moritz Grossmann Universalzeit bate mecanismul cu cronometru mondial Calibrul 100.7 cu întoarcere manuală. Finisajul acestui mecanism este clasic teutonic, cu o placă lată cu dungi de două treimi din argint cald german, acoperită de o roată cu clichet cu trei benzi. Șuruburile purpurii ale lui Moritz Grossmann completează în mod izbitor tonurile aurii pal ale elementelor argintii germane, completând acest design tradițional uimitor. Acestea fiind spuse, simplitatea aspectului prin spatele carcasei contrazice complexitatea Caliber 100.7, care prezintă șase afișaje separate de ore săritpare, împreună cu un mecanism Grossmann unic. Rezerva de putere pentru Caliber 100.7 este de 42 de ore, cu o rată constantă de 18.000 bph. Moritz Grossmann finisează Universalzeit cu o curea din piele de aligator la fel de clasică, de culoare maro cacao intens.

Cu o abordare inteligentă și grafică a complicației extrem de variabile a orei mondiale, combinată cu un design frumos și clasic germanic, Moritz Grossmann Universalzeit își pune amprenta ca una dintre cele mai izbitoare oferte de cronometru cu oră mondială din industria actuală a ceasurilor de lux. Moritz Grossmann Universalzeit este disponibil acum prin intermediul dealerilor autorizați. Prețul recomandat pentru acest model se ridică la 42.000 EURO, preț recomandat de producător.