Expoziția Mondială din Dubai, un motiv ideal pentru a vizita Emiratele Arabe Unite anul acesta

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 13-03-2020

în: Travel

expo 2020 dubai

Dubaiul este printre cele mai atractive destinații, un loc ideal de vizitat pentru toate categoriile de vârstă, având o vastă paletă de activități și obiective turistice inedite. Un alt motiv pentru care ar trebui să vizitați emiratul anul acesta îl reprezintă Expoziția Mondială, care conectează oameni și idei, în perioada 20 octombrie 2020 – 10 aprilie 2021.

O expoziție universală se definește ca o expoziție internațională de amploare, concepută pentru a dezvălui inovațiile ce conturează viitorul, pentru a pune în valoare realizările națiunilor și pentru a promova schimbul cultural. Printre clădirile și produsele care au fost arătate lumii pentru prima dată în cadrul expozițiilor universale se numără Turnul Eiffel, turnul Space Needle din Seattle, mașina de scris, televiziunea și chiar ketchup-ul Heinz Tomato. La prima expoziție universală organizată în 1851 la Londra, au participat șase milioane de persoane, inclusiv personalități de marcă precum Charles Darwin, George Eliot și Charles Dickens. Expozițiile universale sunt cunoscute pentru faptul că aduc în prim-plan ingeniozitatea și prezintă invenții, proiecte și idei, având drept obiectiv promovarea schimburilor culturale între oameni și popoare.

Expo 2020 Dubai
În perioada 20 octombrie 2020 – 10 aprilie 2021, cel mai mare eveniment organizat vreodată în Orientul Mijlociu, Africa și Asia de Sud-Est va fi destinația a milioane de vizitatori din întreaga lume. Tema principală a Expo 2020 este „Conectăm oameni și idei, creăm viitorul”, iar expoziția reprezintă materializarea conceptului conform căruia inovația și progresul apar atunci când oamenii și ideile se întâlnesc într-un punct comun, în moduri originale și unice.


Peste 190 de țări vor participa la Expo 2020, oferind interpretări și soluții pline de creativitate la provocările prezentate de cele trei subteme – oportunitate, mobilitate și sustenabilitate. „Suntem pregătiți și rămânem fideli promisiunii pe care am făcut-o de a găzdui cea mai bună ediție a expoziției universale din întreaga sa istorie de 168 de ani”, a declarat Înălțimea Sa Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreședinte și prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite și conducător al Dubaiului.


Vizitatorii vor fi tratați cu ospitalitatea specifică Emiratelor, caracterizată de valori precum incluziunea, toleranța și cooperarea. Se preconizează astfel că Expo 2020 va avea 25 de milioane de vizitatori – 70% dintre aceștia fiind vizitatori din alte țări.

Puncte principale de atracție ale Expo 2020
Puteți călători în jurul lumii într-o singură zi prin vizitarea pavilioanelor impresionante, unde puteți trăi experiențe incredibile, de la Hyperloop la bazinul Amazonului. De asemenea, aveți ocazia de a degusta delicatese culinare de la peste 200 de standuri de mâncare și băutură, unde veți descoperi noi experiențe gastronomice, inclusiv 30 de concepte inedite pentru Dubai.


Mai mult, aveți posibilitatea de a participa la 60 de evenimente live într-o singură zi. Cele trei subteme (oportunitate, mobilitate și sustenabilitate) reprezintă principalul punct de plecare pentru vizitatori, care vor putea lua parte la programe dintre cele mai diverse – parade impresionante, programe culturale și artistice, festivaluri de muzică și literatură, evenimente wellness, dar și de afaceri.


Cel mai mare spectacol din lume, Expo 2020 Dubai, este o sărbătoare unică în viață, în care niciuna dintre zile nu va semăna cu cealaltă! Fiți martorii spectacolului superstarurilor internaționale din cea mai mare cupolă de proiecție la 360 de grade din lume și minunați-vă de una dintre paradele magice zilnice.

În plus, descoperiți deliciile culinare realizate de cei mai buni maeștri bucătari de pe glob, toate acestea în timp ce explorați cele 192 de pavilioane naționale minunate, îmbinate cu inovațiile spectaculoase create de cele mai strălucite minți ale lumii.
Așadar, nu ratați cel mai mare spectacol din lume, între 20 octombrie 2020 și 10 aprilie 2021, și faceți parte din istorie! Puteți beneficia de oferta de cazare și servicii opționale a grupului de turoperatori germani DER Touristik / DERTOUR – detalii complete puteți obține în agențiile acreditate DERTOUR în România.