Dertour vă propune 7 zile în Singapore

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 09-12-2019

în: Travel

Singapore reprezintă mult mai mult decât suma numeroaselor sale atracții turistice, precum faimoasele Marina Bay Sands, Gardens by the Bay, Orchard Road, Universal Studios Singapore sau Resorts World Sentosa. Singapore evoluează și se reinventează constant, pentru a le oferi pasionaților de cultură, arhitectură, gastronomie, dar și celor care caută adrenalina ocazia de a explora noi posibilități și de a-și crea experiențe unice. Așadar, pentru a trece de pragul clișeic al prezentării punctelor turistice deja cunoscute, Dertour vă recomandă să vă inspirați dintr-o serie de activități pe care le puteți întreprinde într-o săptămână în paradisul insular din Singapore.

Ziua 1
Când ajungeți în Singapore, vă puteți caza la hotelul Indigo Singapore Katong, unde veți fi întâmpinați de fațada recondiționată a fostei secții de poliție Joo Chiat. Hotelul are un farmec nostalgic, cu decor și picturi murale inspirate din cultura și moștenirea cartierului Joo Chiat/Katong. Puteți admira priveliștea din piscina infinity aflată pe acoperișul clădirii sau puteți alege să faceți o plimbare prin cartierele istorice din jur și să aflați informații interesante despre tradiția Peranakan. Apoi, faceți-vă drum spre bijuteria din Joo Chiat, The Intan – o casă de patrimoniu dedicată conservării culturii Peranakan. Vă puteți înscrie, de asemenea, pentru un tur și un ceai cu Intan Signature Tea Experience, după care puteți încheia ziua savurând delicatesele bucătăriei tradiționale la Quentin’s Eurasian Restaurant. Mai târziu în acea zi, puteți vizita Little India, un district la est de Râul Singapore, unde activitățile ideale sunt ciclismul sau pur și simplu mersul pe jos, pentru a-i descoperi arhitectura impresionantă. Aici, veți fi înconjurați de o mulțime de edificii religioase: temple hinduse și budiste, precum și o moschee care datează din secolul al XIX-lea. O modalitate interesantă de a explora Joo Chiat sau Little India este plimbarea cu o motocicletă Vespa vintage cu ataș, Singapore Sidecars oferind astfel de tururi.

Ziua 2
A doua zi vă puteți începe dimineața cu o plimbare liniștită în grădina botanică, unde aveți ocazia să admirați flora incredibilă din cadrul primului sit din Singapore înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Faceți un popas la Symphony Lake pentru un picnic în familie sau mergeți cu copiii la Learning Forest, unde cei mici se pot juca și distra în voie. Totodată, puteți opta pentru un brunch la unul dintre localurile din incinta grădinii botanice, cum ar fi Corner House, restaurant premiat cu stele Michelin, The Halia ori Casa Verde. Mai mult, pentru o experiență culinară neconvențională, îndreptați-vă spre Open Farm Community, unde aveți șansa să experimentați conceptul „farm-to-table”, un trend în creștere în această zonă. Open Farm Community își cultivă propriile ingrediente în ferma lor urbană (situată chiar lângă restaurant) și le folosesc în preparatele gastronomice pe care le servesc la restaurant. Spre după-amiază, vă puteți încânta privirea cu show-urile inedite de lumini și muzică de la Gardens by the Bay, apoi puteți savura un cocktail la Manhattan, Atlas, Native sau Cé La Vi (deasupra Marina Bay Sands, cu o priveliște încântătoare) – Singapore este capitala asiatică a cocktail-ului, având cel mai mare număr de baruri aflate pe lista 50 Best Bars din Asia.

Ziua 3
În următoarea zi, puteți alege să vă potoliți setea de cunoaștere artistică vizitând Muzeul ArtScience, cu expoziții care vizează atât arta, cât și știința. Aici veți avea ocazia să participați la diverse workshop-uri și tururi ghidate, în funcție de expozițiile ce se desfășoară în muzeu. Astfel, este ocazia perfectă de a reuni familia pentru o experiență educativă. După apusul soarelui, optați pentru o plimbare prin golf, dinspre Helix Bridge până către Esplanade, pentru a surprinde spectacolele gratuite în aer liber, oferite adesea de Theatres on the Bay. De obicei, aici se organizează și activități creative sau educative, dar și ateliere de realizare a unor obiecte handmade, pe care le veți putea lua acasă ca suvenir. Mai mult, putem sugera și o vizită la National Gallery Singapore, un loc ideal pentru familii și pentru cei interesați de arta Asiei de Sud-Est. Tot pentru întreaga familie, o activitate distractivă ar fi și o vizită la Grădina Zoologică din Singapore, mai ales pentru încântarea celor mici.

Ziua 4
Pentru a explora răscrucea dintre vechi și nou, nu ratați o vizită în Chinatown, unde puteți face un tur al cartierului chiar și cu cartul. Aici, puteți savura o cafea la Nanyang Old Coffee sau la My Awesome Café, puteți experimenta micul dejun tradițional local cu kaya (gem de nucă de cocos) și ouă fierte moi, vă puteți răsfăța cu o sesiune de shopping – Pagoda Street promite suveniruri originale la prețuri accesibile – sau puteți descoperi la pas o multitudine de situri istorice și sacre. Chinatown este reperul care descrie cel mai bine cultura din Singapore – aici veți găsi lăcașuri de cult ale diferitelor religii, precum Buddha Tooth Relic Temple, Sri Mariamman Temple și Masjid Jamae. Spre seară, nu se poate să vizitați Singapore și să nu mergeți într-o croazieră pe râu, pentru a admira peisajele uimitoare la apusul soarelui, dar și pentru a profita de viața de noapte pe care o oferă barurile și cluburile de pe malurile sale. Există, de asemenea, varianta tururilor cu autobuzele turistice Hop-on Hop-off, cum ar fi DUCK & HiPPO, preferate de turiști.

Ziua 5
Dacă sunteți pasionați de shopping, Orchard Road este locul potrivit pentru dumneavoastră – de la ultimele modele Adidas, până la accesoriile din magazinele DC Comics Super Heroes, aici veți găsi tentații pentru toate vârstele și gusturile. În același timp, vă veți putea delecta cu preparate culinare speciale la restaurantele din zonă, premiate cu stele Michelin. Spre exemplu, dacă preferați bucătăria asiatică, rezervați o masă la Crystal Jade Golden Palace, care oferă platouri variate pe care să le împărțiți cu membrii familiei. Tot aici, puteți încerca primul restaurant Peranakan premiat cu stele Michelin, Candlenut, cultura Peranakan conținând influențe atât chineze, cât și Malay.

Ziua 6
Pentru a profita de razele soarelui și a obține un bronz de invidiat, luați-vă crema de protecție solară și îndreptați-vă spre plaja Palawan, de pe insula Sentosa, unde aveți de ales dintre numeroase beach bar-uri și hoteluri de pe plajă. Iar dacă sunteți însoțiți de copii, puteți vizita celebrul Universal Studios Singapore, pentru clipe pline de aventură și adrenalină. Nu puteți rata nici acvariul S.E.A. Aquarium, unde veți vedea diverse specii de rechini în cadrul Shark Seas Habitat, alături de peste 100.000 de viețuitoare marine din peste 1.000 de specii. Evident că seara, după ce micuții merg la culcare, vă veți putea relaxa la unul dintre numeroasele centre Spa de pe insulă, cu masaje și tratamente corporale oferite de specialiști.

Ziua 7
La sfârșitul vacanței, după ce v-ați lăsat purtați de magia unică din Singapore, urcați la bordul  unei nave de croazieră, în Singapore Cruise Centre sau Marina Bay Cruise Centre, și explorați restul Asiei de Sud-Est. Ambele terminale de croazieră oferă facilități de ultimă generație și servicii ireproșabile spre cele mai idilice destinații din regiune. Nu vă veți plictisi, cu siguranță, datorită activităților de care puteți beneficia – spectacole, patinoar, piscină pe punte, perete de cățărare, concerte și multe altele. Cu zece țări diferite aflate în imediata sa apropiere, Singapore este lansatorul perfect pentru a explora Asia prin croazieră, mai ales iarna. Înainte de a pleca din Singapore, vă puteți opri în Jewel Changi Airport, pentru shopping și cină.