Dr. Carmen Constantin: „Îmi place ideea de a reconstrui omul”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 23-04-2024

în: Beauty

Dr. Carmen Constantin

Cu o experiență de peste 14 ani în chirurgia plastică, estetică și microchirurgia reconstructivă, dr. Carmen Constantin pune sănătatea și starea de bine a pacientului înaintea oricărui factor, redefinind standardele în chirurgia plastică și estetică la Clinica Medicum. Inspirată de o poveste personală din adolescență, cariera doctoriței s-a construit pe baza unui vis, acela de a ajuta oamenii să depășească obstacole, de a le reda fericirea pe chip, la propriu și la figurat. Extrem de empatică și de responsabilă, își respectă promisiunea mizând pe standardele de lucru superioare, pe inovația permanentă și pe sprijinul emoțional oferit fiecărui pacient în parte. Despre arta de a fi un medic chirurg, dar și despre tehnologii noninvazive de ultimă generație, dr. Carmen Constantin…

Cum vă ghidați practica medicală pentru a vă respecta promisiunea de a face o schimbare pozitivă în viața pacienților?
Pentru mine, sănătatea și starea de bine a pacientului sunt prioritare în orice intervenție. Astfel, îmi orientez practica medicală spre asigurarea unor standarde superioare de lucru, inovație constantă și oferirea sprijinului emoțional de care pacienții au nevoie.

Atenția la detalii, precizia și colaborarea în echipă sunt esențiale în sala de operație pentru a asigura rezultatele dorite și satisfacția pacienților.

De ce ați ales chirurgia plastică și reparatorie și cum v-a influențat această alegere cariera?
La vârsta de 16 ani am avut o intervenție de apendicectomie, iar această experiență m-a determinat să-mi doresc să ajut oamenii să depășească obstacolele și să le redau fericirea. Astfel, am decis să devin medic chirurg, iar în timpul facultății, specializarea în chirurgia plastică mi-a stârnit un interes deosebit.

Ideea de a reconstrui omul și de a colabora cu diverse discipline chirurgicale pentru a obține rezultate excelente m-a captivat complet.

Cum vă descrieți azi ca medic și cum vă raportați la pacienți?
Ca o persoană care își face meseria cu pasiune, determinare, răbdare, atenție la detalii, empatie și, mai ales, efort susținut.

Discut deschis cu pacienții mei despre așteptările realiste ale intervențiilor chirurgicale. Impactul chirurgiei estetice este mare; de aceea, în dorința de a-mi face pacienții fericiți, le transmit că rezultatul trebuie să fie armonios și natural. În plus, întotdeauna pun pe primul loc sănătatea lor.

Ce tipuri de intervenții realizați în prezent la Clinica Medicum?
La Clinica Medicum mă concentrez pe o gamă largă de intervenții chirurgicale și proceduri estetice, cu accent pe chirurgia feței, urechilor, tumorilor și remodelarea corporală. De asemenea, ofer și intervenții nechirurgicale, precum tratamentele pentru riduri, augmentarea buzelor și rejuvenarea facială. Una dintre tehnologiile pe care le folosesc este LASEmaR® 1500, un dispozitiv laser de ultimă generație, care redefinește procedurile chirurgicale minim invazive.

Dr. Carmen Constantin

Cum anume le redefinește? Care sunt avantajele acestei noi tehnologii și cui se adresează ea?
LASEmaR® 1500 se adresează persoanelor care au depozite de grăsime și vor îndepărtarea lor, procedura beneficiind de o recuperare foarte ușoară, fără dureri și cu rezultate vizibile mai rapide decât metoda clasică de lipoaspirație.

Tehnologia patentată Endolift® permite realizarea procedurii de lipoliză asistată laser într-o manieră ușor de tolerat de către pacient, care va necesita doar o anestezie locală, spre deosebire de liposucția chirurgicală clasică. Timpul de recuperare este extrem de scurt – sunt suficiente câteva ore ca anestezia să treacă și pacientul să poată relua activitățile de zi cu zi fără probleme.

Lipoliza este realizată cu ajutorul laserului diodă ce circulă printr-o canulă cu fibre optice foarte subțire, introdusă direct sub derm, în țesutul adipos. Laserul topește treptat celulele de grăsime, care sunt ulterior extrase de sub piele cu o altă canulă specializată, care acționează ca un miniaspirator și care tonifiază pielea în urma absorbției, pentru ca aceasta să fie iar fermă.

Rezultatele lipolizei sunt vizibile aproape imediat, pielea pacientului urmând să își recapete elasticitatea pe parcursul câtorva zile de la realizarea intervenției. Finalitatea este obținerea unui substitut perfect pentru liposucție, fără cicatrici, fără costuri de anestezie ridicate și fără dureri postoperatorii!

Când vorbim despre lipoliză, ne gândim automat la zonele predispuse la îngrășare, precum abdomenul sau coapsele. Acest tip de lipoliză asistată laser poate fi folosită și pentru altfel de zone, precum cea facială?
Desigur, la nivelul regiunii faciale, zona cu predispoziție spre îngrășare cea mai frecventă este la nivelul bărbiei, așa-numita bărbie dublă, cu rezultate foarte bune prin lipoliza asistată laser. Mai mult, Endolift-ul se poate folosi pe toate zonele mici (spate, ceafă, interior coapse și brațe, glezne, genunchi), fiind astfel superior altor lasere de lipoliză.

Sunt necesare mai multe ședințe pentru obținerea rezultatelor dorite sau e suficientă o singură intervenție asupra unei zone?
O singură ședință este suficientă pentru rezultate absolut spectaculoase!

Există contraindicații pre și post intervenție?
Nu foarte multe. Pacienta trebuie să fie într-o stare bună de sănătate, echilibrată înainte de intervenție, iar post intervenție trebuie să nu se expună imediat la soare, solar, căldură excesivă.

Ce alte tratamente recomandați a fi făcute primăvara, în afară de remodelarea corporală?
Primăvara se pot face tratamente care au ca țintă calitatea pielii, pentru a o pregăti pentru anotimpul cald, canicular, adică tratamente injectabile cu substanțe active cu acid hialuronic, cocktail de vitamine, peptide, minerale, injectarea de toxină botulinică pentru ridurile de expresie, pentru a opri evoluția lor, dar și pentru a opri transpirația în anumite zone, în special pe cea axilară, iar pentru rejuvenarea anumitor zone, folosirea terapiei care are la bază radiofrecvența.

Dr. Carmen Constantin

Periodic apar noi trenduri în ceea ce privește frumusețea. Ce reprezintă pentru dumneavoastră frumusețea și în ce măsură vă ghidați după trenduri?
Frumusețea este un dat, este mereu în noi și o exprimăm fiecare în exterior atunci când suntem fericiți de aspectul nostru și când avem o stare interioară de bine.

Personal, pun pe primul loc în consultația inițială cu fiecare pacientă ce anume își dorește să îmbunătățească la corpul sau fața ei. Pornind de aici, și nu neapărat de la trenduri, facem împreună un plan terapeutic personalizat.

Ce oferte/pachete pune la dispoziție Clinica Medicum pentru luna martie – Luna Femeii – și pentru această primăvară?

  • Pachet de rejuvenare a zonei ochilor = Endolift + exozomi = 2.300 lei, de la 2.700 lei
  • Pachet de rejuvenare interior brațe = Endolift + 3 ședințe de VelaShape III = 6.000 lei, de la 7.000 lei
  • Pachet de rejuvenare interior coapse = Endolift + 3 ședințe de VelaShape III = 6.000 lei, de la 7.000 lei
  • Pachet tratament bărbie dublă = Endolift + 3 ședințe ultrasunete microfocusate = 6.800 lei, de la 7.700 lei

Valabilitate oferte/pachete: până la 31 mai 2024.