Trend Report – Festival Mood: ON

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 15-06-2022

în: Fashion

Festival Mood: ON

Temperaturile sunt în creștere și straturile în exces încep să dispară, ceea ce nu poate însemna decât un singur lucru: începe sezonul festivalurilor. După doi ani în care restricțiile impuse de pandemie au pus pauză distracției, în lunile următoare vor reveni evenimentele mult așteptate, precum Saga Festival, Neversea și Untold, ceea ce înseamnă că e momentul să-ți pregătești outfiturile.

Festivalurile de muzică au influențat dintotdeauna trendurile în modă, formându-se chiar o nișă aparte. Acest lucru se întâmplă încă din 1969, atunci când Woodstock a adus la viață stilul hippy chic. De-a lungul anilor, imaginile cu raveri pe câmp și cu Kate Moss la Glastonbury au adus treningurile și cizmele de cauciuc Hunter în trenduri. Recent, tendințele festivaliere au inclus stilul boho sau pantaloni scurți de ciclism, care reprezintă acum piesele de rezistență ale look-ului estival. Au existat și momente controversate, cum ar fi în 2017, când tendința pentru headpiece-uri în stil amerindian a dus la pretenții de însuşire culturală.

În ceea ce privește noile tendințe ale outfiturilor de festival, se întrevăd o mulțime de decupaje și articole vestimentare western, precum cizmele de cowboy, în timp ce renașterea Y2K va reveni sub formă de curele pentru telefon cu mărgele – o modalitate elegantă și practică de a ține în siguranță acest accesoriu și fotografiile memorabile de la eveniment. Stilurile din serialele noastre preferate se strecoară și în sezonul festivalurilor: așteaptă-te la corsete tip „Bridgerton” și seturi à la Maddy din „Euphoria”.

Corset
Febra serialului „Bridgerton” este aici și, odată cu ea, o apreciere mai profundă pentru corsetele care se potrivesc ca o mănușă. O siluetă îndrăgită de celebrități precum Olivia Rodrigo, Hailey Bieber și Megan Fox, acest stil este foarte versatil, deoarece poate fi asortat cu blugi largi și fuste mini strâmte deopotrivă. Poți alege calea tradițională cu topul clasic cu corset sau să încerci stilul încorporat într-un body sau într-o rochie slip.

Galerie Foto

Western Style
Bandane cu model, cizme de cowboy și pălării concho: stilul western reprezintă una dintre tendințele de bază în ceea ce privește outfitul de festival. De la modele semnate de Isabel Marant la videoclipuri muzicale precum „Love Again” al lui Dua Lipa, îmbrăcămintea western a crescut în mod constant în popularitate în ultimul an, iar festivalurile sunt locul ideal pentru a purta aceste ținute.

Galerie Foto

 

Cool Cutouts
Decupajele par să devină și mai dramatice în noul sezon. Acestea sunt, în prezent, sinonime cu stilul celebrităților și au fost chiar un punct focal al colecției Chanel pentru primăvara 2022. Tendința continuă se remarcă la nivelul oricărui articol vestimentar, de la pantaloni și fuste până la rochii. Cu abilitatea neobișnuită de a conferi siluetelor simple și combinațiilor de culori neutre un aer de actualitate și prospețime, aceasta este ideea de ținută perfectă de urmat pentru look-urile festivaliere.

Galerie Foto

Bold Colors
Păstrează acele culori neutre pentru ținutele de birou. Festivalurile de muzică sunt despre ieșirea din rutina zilnică și experimentarea culorii. Anul acesta, sentimentul este și mai puternic, deoarece este pentru prima dată după mult timp când am reușit să ne reunim și să sărbătorim în grupuri mari. Prin urmare, cu cât outfitul este mai strălucitor și mai vibrant din punct de vedere cromatic, cu atât este mai bine.

Galerie Foto

 

Knit Sets
„Ușor și, desigur, frumos” – va fi sloganul tău personal într-un set din tricot. Dacă confortul este în fruntea listei de priorități pentru festival, nu poți greși cu un set din tricot asortat. Acestea vin în multe forme, inclusiv salopete, pulovere decupate și seturi cu sutien. Seturile din tricot sunt o opțiune excelentă chiar și pentru activitățile de dinaintea festivalului, cum ar fi petreceri la piscină și plimbări alături de prieteni.

Galerie Foto

 

All Denim
Ținutele din denim sunt în trend în acest an și cel mai bun lucru este că se potrivesc cu orice vibrație. Dacă te îndrepți către un festival de muzică country, alege un look western vintage. Dacă mergi la un concert rock sau rap, optează pentru stilul grunge. Nu îți fie teamă să experimentezi cu diferite tipuri de prespălări și culori. Un set din denim este, de asemenea, o variantă grozavă, deoarece, odată ce sezonul festivalier s-a încheiat, piesele pot fi integrate în ținutele de zi cu zi.

Galerie Foto

 

Sheer Dress
Rochiile transparente sunt sexy și cool, dar poate fi greu să găsești o ocazie potrivită pentru a le purta. Însă, oficial, un festival de muzică este cel mai bun moment. Rochiile transparente vin în combinații scurte, lungi, cu modele, luminoase și neutre, așa că nu există niciun motiv să nu le transformi într-unul dintre multele tale look-uri de festival.

Galerie Foto