Cele mai frumoase declarații de dragoste din lumea bijuteriilor

Scris de Luxury
Publicat la data de: 17-03-2017

în: Jewels

Desigur, o bijuterie poate inspira nenumărate ode, contemplată de la focul pietrelor până la infinitele enigme închise în gravuri sau motive filigran, dar câteodată adevărata sa poezie este dăruită tocmai prin sentimentele ce o înnobilează cu misiunea de mesager.

Emoția amintirii unei domnițe căreia i-a ridicat eşarfa căzută la un bal îl va inspira pe Marele Duce Vladimir să-l invite pe Frédéric Boucheron să creeze un colier care să redea graţia mătăsii.

Cum sentimentele se înalță chiar și peste cinismul celei mai faimoase curtezane, La Belle Otero nu se despărțea de un pandantiv Boucheron cu bujor, dăruit de unul dintre amanții săi.

Cât despre artist, tributul pentru participarea în cadrul ediției din 1876 a Expoziției internaționale de la Philadelphia era inevitabila despărțire de soția sa, de care nu fusese separat mai mult de câteva zile. Și astfel, maestrul îi va încredința o brățară în formă de șarpe, despre care i-a spus că o va proteja în clipele în care el va fi departe, bijuterie pe care doamna Boucheron o va purta în permanență asupra sa, privind-o ca pe o mărturie a sentimentelor și a grijii soțului său.

Vacanțele petrecute la mătușa sa, prințesa Wilhelmine Marie, vor fi legate pentru copila ce avea să devină împărăteasa Rusiei și de jocul cu un ou ornamental datând din secolul al XVIII-lea. Aflând despre această bucurie a copilăriei din Danemarca natală, țarul Alexandru al III-lea va alege sărbătoarea Paștelui pentru a-i trezi o dulce amintire soției sale. Complice îi va fi maestrul Fabergé, în a cărui operă țarul va interveni cu varii sugestii, fiind realizat din aur învelit în email opac un ou care, odată deschis, dezvăluia o găinușă multicoloră, care la rândul său ascundea o replică a coroanei imperiale, de care era suspendat un pandantiv cu rubin. Țarina Maria Feodorovna va fi surprinsă în fiecare an cu un ou Fabergé, emoționanta tradiție fiind preluată ulterior de fiul acesteia, Nicolae al II-lea, ce a dedicat-o atât alesei sale, Alexandra, cât și mamei sale, care a inspirat această declarație.

Pentru a-și scuza în fața soției sale absența, fiind nevoit să onoreze un pariu ce a constat într-o întrecere cu trenul, Babe Barnato, președintele Bentley și câștigător al curselor Le Mans trei ani la rând, a comandat casei Van Cleef & Arpels un necessaire ce ilustra chiar scena simpaticei sale victorii.

Dezamăgirea actriţei Paulette Goddard de a nu-i fi fost încredințat rolul lui Scarlett în filmul „Pe aripile vântului” va fi îndulcită de soțul său, Charlie Chaplin, printr-un altfel de buchet ferecat într-o brăţară Mauboussin cu smaralde şi diamante pave, ce urmau motive florale.

Un șirag de perle Akoya creat de Mikimoto și dăruit de Joe DiMaggio în luna de miere petrecută în Japonia va fi pentru Marilyn Monroe una dintre puținele bijuterii veritabile dobândite de-a lungul vieții.

Spre a-i însenina recuperarea din nemiloasa boală care într-un final o va priva inclusiv de marea sa iubire, forțând divorțul ca datorie pentru a salva dinastia Pahlavi, și neîncetând a-i fi alături în convalescență, șahul Iranului își surprindea zilnic soția cu o bijuterie Van Cleef & Arpels.

Un avans de doar cinci dolari pentru achiziția unui inel părea din start o miză absurdă, fie și însoțit de promisiunea poate nu chiar atât de persuasivă că iubitul fetei ce va rosti în fața lui Jacob Arabo neobișnuita propunere va veni a doua zi să achite diferența. Intuiția surorii maestrului îl va sfătui totuși s-o privească pe Faith Evans cu bună-credință și, astfel, nu mică i-a fost acestuia mirarea când boutique-ul său avea să fie vizitat în următoarea zi de regretatul rapper Notorious B.I.G. Acesta a răspuns curtoaziei oferite iubitei sale prin recomandări ulterioare către LL Cool J
și Puff Daddy, contribuind, de asemenea, la crearea unei reale legende prin fiecare vers ce-l menționează pe „Jacob the Jeweler”.

Măiestria casei Garrard va transforma inelul cu safir deţinut de Lady Diana în cel oferit pentru logodnă de Prinţul William alesei sale, Kate Middleton.