Ceasul ultra-rar Patek Philippe va fi licitat la Geneva. Ce estimare de pre-vânzare are acesta

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 31-03-2021

în: NewsWatches

Descris drept un ceas de tip ‘end game’ pentru colecționari, acest ceas ultra-rar Patek Philippe a fost descoperit recent de Phillips într-o importantă colecție europeană și se îndreaptă spre licitație pentru prima dată.

Referința actuală 2523 cu cadran din cloisonné enamel  este cu adevărat end game pentru mulți colecționari. Probabil că este dificil să găsești un termen mai folosit în lumea colecționarilor de ceasuri, dar acesta este singurul caz în care cuvântul poate fi folosit cu sensul său original nediluat: ceasul actual este pur și simplu unul dintre cele mai căutate după, ceasuri de neegalat, atractive și fabuloase din lume „, susține Aurel Bacs, consultant senior Bacs & Russo și Alex Ghotbi, specialist în ceasuri, Europa continentală și Orientul Mijlociu.

foto via @luxuryes.com

Lansat în 1953 într-o cutie supradimensionată de 36 milimetri (pentru acea vreme), se știe că doar unsprezece ceasuri de referință 2523 au fost fabricate de Patek Philippe; cinci prezintă America de Nord pe cadran, trei cu America de Sud și trei Europa și Asia.  Ceasul va fi licitat de Phillips în asociere cu Bacs & Russo la licitația de ceasuri de la Geneva: XIII 8-9 mai și are o estimare de pre-vânzare de aproximativ 3,7 milioane USD.