Rolex: Ceasurile de lux trebuie să facă mai mult decât să uimească. Cum arată noul Explorer II

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 08-04-2021

în: NewsWatches

Cadrele pline de bijuterii și arhitectura ultra-subțire ar putea fi un mod sigur de a atrage oamenii vorbind despre lansările de ceasuri noi, dar pentru Rolex ceasurile de lux trebuie să facă mai mult decât să vă uimească. Și marca demonstrează un o vorbă veche cu noua sa generație Explorer II: De ce să schimbi o formulă câștigătoare?

Toate privirile sunt îndreptate spre Geneva, în timp ce săptămâna Watches And Wonders 2021 începe astăzi, unde ceasornicarii ne vor prezenta câteva ceasuri de lux extrem de dorite. Rolex rămâne dedicat finisării tradiționale așa cum au fost întotdeauna. Exemplu, noul ceas Explorer II. 216570.

Pentru a 50-a aniversare, ceasul primește unele îmbunătățiri tehnice serioase, menținând în același timp cerința esențială a gamei – explorarea. În ciuda speculațiilor anterioare, rama nu este ceramică, ci rămâne același oțel ca întotdeauna. Încă o dată, Rolex ne arată că nu va compromite performanța pentru hype. În spate sunt clasicele negre mat, cadranele albe polare și brățara de stridii mate. Cu toate acestea, stilul devine mai slab pentru 2021, dar adevărata surpriză este la interior.

În interiorul acestui ceas se află o mișcare nouă (bine, nouă pentru acest ceas), cea mai bună pe care Rolex o oferă în prezent: 70 de ore de rezervă, scăpare Chronergy, arc albastru Parachrom și amortizoare Paraflex. În traducere, este mai eficient, mai precis, mai robust și durează mai mult. Lansat în 1971 ca ref. 1655, Explorer II a fost inițial menit să fie un ceas pentru explorarea peșterii.

În 2021, are toate caracteristicile unui model sportiv excelent și tot ce ne place la Explorer II a fost ascuțit sub un furnir mai elegant. Pentru că ceasornicirea modernă nu trebuie să fie despre iconoclasmă atunci când ești în căutarea excelenței. Noul Explorer II ref. 216570 va fi disponibil în curând în magazinele Rolex din întreaga lume.

Sursa: ROLEX JUST REMINDED US WHY IT’S THE KING OF LUXURY WATCHES