OMEGA colaborează cu Privateer pentru un viitor sigur și durabil în spațiu

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 02-03-2022

în: Watches

Producătorii primului ceas ajuns pe Lună sunt din nou în fruntea explorării spațiului, de data aceasta susținând o misiune critică de urmărire a sateliților și a resturilor care prezintă pericole pentru activitatea umană în spațiu.

OMEGA colaborează cu Privateer în timp ce cartografiază obiectele spațiale aflate pe orbită cu o acuratețe și o transparență fără precedent, o activitate esențială pentru menținerea spațiului în siguranță și accesibil pentru întreaga omenire.

La fel ca misiunile Apollo care au făcut din Moonwatch cel mai faimos cronograf din lume, misiunea lui Privateer este condusă de un echipaj format din trei: co-fondatorul Apple Steve Wozniak, CEO-ul și fondatorul Ripcord Alex Fielding și astro-dinamistul și ecologistul spațial Dr. Moriba Jah.

OMEGA colaborează cu Privateer pentru un viitor sigur și durabil în spațiuUn trio de mari personalități, cu siguranță, dar aceasta nu este o căutare corporativă pentru glorie. Acești inovatori și soluționatori de probleme știu că resturile spațiale sunt o problemă urgentă, care privește fiecare individ și națiune. Aproximativ 40.000 de bucăți de „deșeuri” spațiale create de om sunt în prezent urmărite, în timp ce orbitează Pământul, dar acestea includ doar obiecte mai mari de 10 cm. Sute de mii de alte pericole pe orbită rămân neidentificate, neurmărite și imprevizibile.

Pe măsură ce spațiul devine exponențial mai accesibil, problema noastră cu expansiunea rapidă a gunoiului spațial reprezintă o amenințare pentru sateliții pe care se bazează societatea noastră pentru servicii critice precum comunicațiile, poziționarea și monitorizarea climatului. Datele oportune și precise sunt esențiale pentru viitorul nostru – nu doar în spațiu, ci și aici, pe Pământ.

Acest nivel de colectare și modelare a datelor este o întreprindere monumentală, iar OMEGA este mândră să joace un rol alături de Privateer în acest efort îndrăzneț. Împreună, ei împărtășesc o înțelegere conform căreia ceasul în domeniul durabilității spațiului bate la ore înaintate și că este timpul să acționăm.

„Suntem încântați să colaborăm cu OMEGA pentru lansarea tehnologiei private de grafică a cunoștințelor de la Privateer”, a spus Fielding. „OMEGA are rădăcini adânci în explorarea pământului, mării și spațiului și, cu sprijinul lor, Privateer va putea continua explorarea și înțelegerea de către omenire a acestei granițe supreme”.

Sentimente reflectate și de Președintele și CEO-ul OMEGA, domnul Raynald Aeschlimann, care a spus: „Parteneriatul nostru cu Privateer este ca și cum am găsi piesa finală în puzzle. Cu acest nou proiect, putem reda planetei siguranța, din adâncurile mării până dincolo de ceruri. Există, de asemenea, o mare sinergie între OMEGA și Privateer. Împărtășim o atenție obsesivă la detalii. Interiorul unui ceas mecanic este ca un mini univers. Totul trebuie să funcționeze fără obstacole, dacă vrei să funcționeze perfect și să reziste”.

Noul parteneriat este o dovadă suplimentară a dorinței brandului elvețian de a căuta aventura, de a învăța, de a evolua, de a-și asuma riscuri și de a-și folosi influența globală pentru binele comun.

OMEGA colaborează cu Privateer pentru un viitor sigur și durabil în spațiu

Reunind istoria explorării spațiale a OMEGA și avantajul inovator al Privateer, parteneriatul asigură, de asemenea, angajamentul companiilor de a stimula cunoașterea și speranța. Pe măsură ce lumea se confruntă cu un viitor nesigur de mediu pe uscat, mare, aer și spațiu, acești pionieri își propun să promoveze un sentiment de gestionare a mediului. „Toți trebuie să îmbrățișăm administrația responsabilă, ca și cum viața noastră ar depinde de ea. Pentru că o face”, a spus Jah.

Așa cum celebra imagine Earthrise, luată de pe Apollo 8, a inspirat începutul mișcării ecologice, această hartă digitală a amprentei spațiale a umanității va juca cu siguranță un rol la fel de important în creșterea gradului de conștientizare pentru fragilitatea planetei noastre.

Energy Expo 10-13 octombrie