Ultimune by Shiseido – Performanță dincolo de limitele medicinei

Scris de Luxury
Publicat la data de: 26-02-2015

în: Beauty

Explorând noi implicații ale unor descoperiri de referință distinse cu Premiul Nobel pentru Medicină, cercetătorii Shiseido dezvoltă Ultimune, prima soluție ce reușește reactivarea sistemului defensiv pentru repararea vunerabilității pielii, asigurându-i rezistență, protecție și regenerare.

ultimune_angle_04_hd

În anul 1868, reputatul patolog și fiziolog german Paul Langerhans oferă medicinei a doua sa descoperire de referință; după studiile sale asupra activității pancreasului, prezintă celulele ce stau ca o barieră a imunității pielii noastre. Acoperind doar între 2 și 5% din epidermă, celulele Langerhans necesită o protecție specială astfel încât funcțiile lor să se desfășoare optim.

Opera savantului german va renaște însă sub noi ipoteze de lucru, oferind noi descoperiri cu implicații ce reușesc ameliorarea profundă a semnelor îmbătrânirii.

La patru ani după ce a demarat un parteneriat cu Harvard Medical School și Massachusetts General Hospital, Shiseido inaugurează în 1989 primul său centru de cercetare dermatologică, instituție alături de care va dezvălui impactul puternic al emoțiilor negative asupra pielii.

O revelație pentru lumea medicală, teoria NICE (Neuro-Immuno-Cutaneous-Endocrine) va fi salutată de către revista „Discover” drept una dintre primele 50 de descoperiri științifice ale anului 1993. Revoluționara teorie oferea fundația pentru lărgirea sferei de aplicabilitate a funcțiilor celulelor Langerhans, doctorul Junichi Hosoi și echipa sa dedicând două decenii cercetărilor care dezvăluie legătura dintre imunitate și condiția pielii.

Concluzia științifică prin care se stabilește legătura dintre vulnerabilitatea celulelor Langerhans și îmbătrânirea pielii sau expunerea sa la factori de mediu și stres a invitat spre noi studii. Astfel, capacitatea celulelor Langerhans de atenuare a reacției pielii la factorii dăunători a consolidat teoriile referitoare la rolul defensiv al acestora ca parte a sistemului imunitar al pielii.

ultimune_complex_hd

Cercetarea continuă a permis dezvoltarea primei soluții de îngrijire focalizate asupra celulelor Langerhans, fortificându-le pereții, hidratându-le, stimulând producția de colagen și sporind cu 64% performanțele funcției defensive. Impresionanta eficiență în fortificarea funcțiilor defensive ale celulelor Langerhans este confirmată de teste in vivo executate timp de șase săptămâni prin biopsie.

Pentru o desfătare senzorială, consistența formulei a fost aleasă în urma a 400 de teste ce au revelat o textură universal delicată, în timp ce notele de trandafir cu floarea de lotus din acordul verde-floral al parfumului sunt dedicate pentru atingerea unei stări de spirit pozitive.