Mercedes-Benz lansează un proiect rezidențial în Miami

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 29-02-2024

în: Art & Design

Mercedes-Benz

La două luni după ce a dezvăluit primul său proiect imobiliar în Dubai, Mercedes-Benz își extinde prezența pe piața rezidențială și în Statele Unite. Producătorul german de automobile a încheiat un parteneriat cu JDS Development Groups pentru a construi Mercedez-Benz Places.

Noul complex rezidențial va avea 67 de etaje și va fi situat la 1 Southside Park din cartierul Brickell din Miami. Acesta se va întinde pe o suprafață de peste 2,5 milioane de metri pătrați și va cuprinde un număr impresionant de 791 de locuințe. Prețurile unităților vor porni de la 550.000 de dolari pentru garsoniere și vor ajunge până la 4 milioane de dolari pentru un apartament cu trei dormitoare. Detaliile privind penthouse-urile vor fi comunicate la o dată ulterioară.

Mercedes-Benz

Pe lângă proprietățile locative, acest proiect va cuprinde și 200.000 de metri pătrați de spații de birouri, centre medicale și de wellness, un hotel de 174 camere, spații comerciale și o parcare. Proiectat de renumiții peisagiști urbani Field Operations, cunoscuți pentru lucrările lor la Highline din New York și la Underline din Miami, Mercedez-Benz Places va include, de asemenea, cea mai mare zonă verde din Brickell.

„Este un privilegiu să lucrăm cu Mercedes-Benz și să nu ne limităm la o clădire rezidențială tradițională, ci să creăm o nouă comunitate pentru viitor. Susținut de metode de construcție și design sustenabile, Mercedes-Benz Places din Miami va crea o moștenire nu doar pentru Brickell, ci și pentru întreaga Florida”, a declarat Michael Stern, fondator și CEO al JDS Development Group.

Mercedes-Benz

În ceea ce privește aspectul general, estetica Mercedes-Benz va fi integrată în întreaga clădire. Astfel, structura cubică va încorpora filozofia de design „puritate senzuală” a companiei și va îmbrățișa linii fluide și o mulțime de tonuri strălucitoare de argint.

Construcția imobilului inovator a început deja, iar finalizarea construcției este programată pentru 2027.