Succesorul BMW M4 GT4 încheie cu succes prima sa cursă de test pe Nordschleife

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 29-04-2022

în: Auto

În weekend, ca parte a programului său intensiv de teste din acest sezon, succesorul BMW M4 GT4 a încheiat cu succes primul său test dur în condiţii de cursă. BMW M Motorsport a alinia două maşini pe Nordschleife în cursa de patru ore care a făcut parte din Nürburgring Endurance Series (NLS). La comenzile maşinilor s-au aflat piloţii BMW M Motorsport Philipp Eng (Austria), Erik Johansson (Suedia) şi Stef Dusseldorp (Olanda). Lor li s-a alăturat Jörg Weidinger (Germania), inginer de teste şi dezvoltare la BMW M GmbH şi el însuşi un participant de succes la BMW M Sports Trophy timp de mulţi ani.

Cele două versiuni de cursă ale noii maşini de serie BMW M4 au parcurs sâmbătă 50 de tururi, după ce au petrecut toată ziua de vineri în teste pe cel mai solicitant circuit de curse din lume, unde sunt testate toate automobilele de serie BMW M. În cursă, maşina #54 a terminat pe locul al 24-lea în clasamentul general şi pe primul loc în clasa SP8T.

„Succesorul BMW M4 GT4 şi-a etalat potenţialul în această cursă”, a declarat Andreas Roos, directorul BMW M Motorsport. „Testul a decurs fără probleme majore, iar inginerii noştri au adunat date care vor fi valoroase în perspectiva optimizărilor ulterioare pe parcursul anului. Feedbackul piloţilor a fost foarte bun. Acest lucru arată că suntem pe drumul cel bun pentru a ne atinge obiectivul ca în 2023 să oferim echipelor noastre private BMW M Motorsport o maşină care să poată susţine succesele importante reuşite de predecesorul său, păstrând punctele sale forte şi îmbunătăţind anumite domenii.”

Philipp Eng: „Cursa în succesorul BMW M4 GT4 a fost foarte distractivă. Am trecut fără probleme şi chiar am câştigat clasa – nu ar fi putut să meargă mai bine. Maşina este foarte uşor de pilotat şi poţi simţi că are ADN-ul BMW M4 GT3. Poziţia scaunului este aceeaşi şi maşina, deşi cântăreşte mai mult conform reglementărilor, este foarte agilă în orice fel de viraj. Echilibrul este corect în virajele rapide, mediu rapide şi lente. Sunt mulţumit de acest test şi sunt încrezător că echipele şi piloţii privaţi BMW M Motorsport se vor distra foarte mult cu succesorul BMW M4 GT4″.

În timpul fazei de dezvoltare a maşinii, accentul s-a pus pe aspecte precum uşurinţa întreţinerii şi costurile operaţionale. Sistemul de propulsie complet, inclusiv motorul, transmisia cu şapte trepte şi electronica, furnizează peste 500 CP şi a fost adoptat de la modelul de producţie. Această bază remarcabilă, care include un control al tracţiunii pe mai multe niveluri, a fost optimizată în detaliu pentru utilizare în motorsport. Amortizoarele sunt fabricate de KW. Utilizarea materialelor durabile -precum fibrele naturale -, care înlocuiesc componentele din carbon şi plastic, joacă un rol important. BMW M Motorsport colaborează cu compania Bcomp în acest domeniu.

Mai multe detalii despre maşina care a fost dezvoltată în conformitate cu reglementările SRO GT4 vor fi publicate în următoarele luni.

Energy Expo 10-13 octombrie