Cel mai scump parfum din lume costă 1,3 milioane de dolari și vine din Dubai

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 07-05-2019

în: News

Apetitul nestăvilit pentru lux pe care îl regăsim în Dubai nu avea cum să ocolească industria parfumurilor. Lansat în somptuoasa sală de bal Armani din cadrul Burj Khalifa, exclusivistul parfum SHUMUKH, creat de brandul The Spirit of Dubai Parfums by Nabeel, setează noi standarde pentru piața de profil. Astfel, sticla cu prețioasa esență unisex ajunge la incredibila sumă de 1,29 milioane de dolari.

„Viziunea mea nu este doar aceea de a capta spiritul Dubaiului într-o operă de artă monumentală, ci și de a crea un parfum care să întruchipeze esența luxului în universul parfumeriei”, a spus Asghar Adam Ali, fondator și președinte al Nabeel Perfumes Group of Companies, maestru parfumier și designer al SHUMUKH.

În cazul în care vă întrebați cum miroase cel mai scump parfum din lume, ei bine, sunt evidente notele de chihlimbar, lemn de santal, lemn de agar indian, mosc, trandafir turcesc, patchouli, ylang-ylang și tămâie – toate fiind ingrediente rare, de cea mai bună calitate. Conform casei producătoare, aroma rezistă timp de 12 ore pe piele și până la 30 de zile în cazul pulverizării pe haine.

Însă până la ingrediente și aromă, forma de prezentare este cea care cucerește privirea din prima secundă și vine să justifice, totodată, prețul exorbitant al parfumului. Flaconul este confecționat manual din sticlă de Murano și este adăpostit într-o cutie înaltă de 1,97 metri. Sticla de parfum are o capacitate de trei litri, iar esența se pulverizează prin intermediul unui mecanism revoluționar cu telecomandă, care se ajustează în funcție de înălțimea utilizatorului.

Cutia care găzduiește sticla încorporează 3.571 de diamante, topaze, perle, aproape 2,5 kilograme de aur de 18 carate și aproape 5,9 kilograme de argint. În plus, SHUMUKH este singurul parfum din lume care deține două titluri mondiale omologate de Guinness World Record, pentru „cele mai multe diamante încrustate pe o sticlă de parfum” și „cea mai înaltă sticlă de parfum cu pulverizator controlat de la distanţă”.

Energy Expo 10-13 octombrie