Tiffany & Co. lansează o brățară în ediție limitată pentru sărbători

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 29-11-2022

în: JewelsNews

Tiffany & Co.

Tiffany & Co. tocmai a lansat o actualizare interesantă pentru unul dintre cele mai noi produse ale sale. În august, bijutierul de lux și-a dezvăluit noua colecție Tiffany Lock, care include patru brățări neutre din punct de vedere al genului, realizate cu designul de lacăt al mărcii. Brandul a apelat acum la artistul american Daniel Arsham pentru a reimagina brățara pentru acest sezon de sărbători.

Denumită Tiffany & Co. x Arsham Studio Bangle, piesa este realizată manual din aur alb de 18 karate și este sertuită cu mai mult de trei carate de diamante, precum și cu un carat de pietre verzi de tsavorit, care, într-o anumită lumină, arată mai mult ca Tiffany Blue decât verde. Limitate la doar 99 de bucăți, brățările vin într-o sculptură „Lacăt Tiffany erodat cu bronz” a cărui formă este inspirată dintr-un design Tiffany de arhivă. Realizarea fiecărei cutii sculpturale durează peste 400 de ore.

Tiffany & Co.

Lacătul este un model de arhivă pentru Tiffany’s, care datează din anii 1800. Unele dintre cele mai recente lansări ale bijutierului, cum ar fi brățările din colecția Lock, sunt modelate după ele. Lacătul este, de asemenea, o expresie a esteticii „Future Relics” a lui Arsham, foarte apreciată de fanii artei, și reinterpretează obiectele contemporane prin prisma „un viitor imaginat”.

Lacătul reprezintă, de asemenea, legăturile personale pe care le formăm unul cu celălalt, ceea ce este deosebit de oportun cu sărbătorile care se apropie. Colecția Lock este ancorată în jurul unui mesaj deosebit de incluziv: „Fără reguli. Toți sunt bineveniți.”

Tiffany & Co.

Această lansare marchează a treia colaborare dintre Tiffany și Arsham. Încă de la prima colecție din 2021, fanii duo-ului au putut cumpăra o lucrare de artă în serie limitată intitulată „Bronze Eroded Tiffany Blue Box” și o ediție specială dedicată baschetului pentru weekendul All-Star.

„Pentru mine este o colaborare foarte personală, dar există și un element de istorie acolo – o legătură între generații de meșteșuguri, între funcție și design, între măiestrie și frumusețe”, a declarat Daniel Arsham.

Noua colecție Tiffany & Arsham va veni într-o cutie artistică Tiffany Blue personalizată, cu feronerie din metal, totul pentru 59.000 de dolari. De asemenea, coletul va conține și o cutie albastră suplimentară în care se regăsește o pereche mănuși albe de manipulare cu logo-urile celor două branduri. Setul complet va fi disponibil în anumite magazine Tiffany & Co. la nivel global începând cu 1 decembrie.