Barbie și Jeremy Scott pentru Moschino – Odă adusă primei maestre a modei

Scris de Luxury
Publicat la data de: 24-02-2015

în: Fashion

Chiar dacă ne vom aminti întotdeauna cu duioșie cum mamele și surorile mai mari ne-au sădit dragostea pentru modă, în anii copilăriei, când pantofii lor cu toc stăteau drept cea mai mare provocare, reveria ce ne-a rafinat curiozitatea pentru un stil ne-a fost dăruită tocmai de prietena noastră, Barbie. După ce, în mai bine de cinci decenii, couturieri de marcă s-au întrecut în a-i crea ținutele de promenadă sau bal, Jeremy Scott ne invită să o cunoaștem pe prima noastră confidentă, pășind pe deplin – prin întreaga apariție, nu doar prin fantezie – în lumea sa magică.

55

Barbie s-a născut tocmai din entuziasmul și fascinația unor fetițe de a se cufunda în eleganța „oamenilor mari”, aflăm din mărturisirile creatoarei sale, Ruth Handler. Joaca fiicei sale și a prietenelor ei cu păpuși din hârtie cărora imaginația micuțelor le schița fel de fel de povești a convins-o pe femeia de afaceri de dorința copiilor de a descoperi lumea alături de o nouă prezență, dincolo de cea a familiei, cu care să rezoneze prin valori și activități. Multitudinea de identități prin care Barbie inspira visuri și pasiuni a conferit cu naturalețe o introducere și în bogăția de stiluri menite a le dezvălui, în anii maturității, afinitățile și convingerile.

În anii ‘60, vizitând-o tocmai de la Londra, verișoara sa, Francie, a introdus-o în pulsul curentului Youthquake, în timp ce grație Teresei, cea mai bună prietenă a sa, Barbie a cunoscut bucuria de a se pierde în căldura și magnetismul magazinelor vintage.

Mai bine de 70 de creatori au ales să o pregătească pe Barbie pentru peripețiile sale, plimbările și balurile dezvăluind-o în ținute Dior, Chanel, Burberry, Zuhair Murad, Oscar de la Renta sau Armani, între altele. Pentru o eventuală nuntă cu Ken, Vera Wang, Carolina Herrera sau Reem Acra i-au dedicat rochii de mireasă.

30

Dincolo de iubirea pentru frumos, Barbie le dăruiește milioanelor sale de prietene din lumea întreagă imboldul de a descoperi și a iubi cele mai îndrăznețe și înălțătoare cariere cărora să se dedice mai târziu. Alături de Barbie, medicina și mentoratul își dezvăluie noblețea, împărtășind împlinirea utilității și a empatiei, în timp ce expedițiile spațiale, celebritatea sau victoria în circuitele NASCAR încetează a mai fi privite drept o superbă fantezie.

Curajul și determinarea cu care excelează în orice carieră au ajutat-o pe Barbie să se mândrească astăzi cu o licență de pilot, la sol nelăsându-se deloc intimidată de forța unui Ferrari sau de traseele extreme stăpânite la volanul unui jeep. În inima naturii nu are de ce să se teamă, animalele au fost dintotdeauna prietenele ei, iar zebrele și puii de leu – chiar companioni de nădejde!

Sub exercițiul unei incursiuni în universul mirific al lui Barbie, Jeremy Scott îndrăznește fidelitatea în reprezentarea la scară naturală a imaginii păpușii, conferindu-i, dincolo de adorabile ținute, și identități care, pe lângă conturarea unei infinități de povești, asigură o complexitate stilistică dificil de atins într-o colecție generică.

Aventurile lui Barbie sunt creionate în roz, auriu și denim, ținutele cotidiene celebrând senzualitatea relaxată a pieselor inspirate din afinitatea pentru sport îmbrățișată în anii ‘80.

La ceas de seară, Barbie alege extravaganța necompromisă, impresionând prin siluete monumentale, conturate de noi volume ale decorului ce devine structură.

Galerie Foto