Un portret Warhol al lui Muhammad Ali, scos la licitație

Scris de Luxury
Publicat la data de: 29-01-2020

în: Art & Design

Warhol

Portretul boxerului legendar Muhammad Ali, realizat de Andy Warhol, a fost scos la licitație de Christie’s într-un lot dedicat artei contemporane.

Casa de licitație estimează că portretul se va vinde la un preț care variază între 3 și 5 milioane de lire sterline. Licitația va avea loc la Londra pe data de 20 februarie. Portretul lui Ali face parte dintr-o colecție de 10 lucrări multicolore în care apar super atleți. Printre cei potretizați de Warhol se mai află jucătorul de fotbal Pelé, star-ul de tenis Chris Evert și jucătorul de baschet Kareem Abdul-Jabbar.

Colecția de potrete îi aparține lui Richard L. Weisman (1940 – 2018). El a crescut înconjurat de artă în condițiile în care părinții lui au fost fondatorii Muzeului de Artă Contemporană din Los Angeles.

Weisman i-a sugerat lui Warhol să picteze atleți în anul 1977, iar colecția a fost finalizată până în 1979, potrivit reprezentanților Christie’s.

La aceeași licitație va fi scoasă la vânzare pictura „Knives” realizată tot de Warhol. Christie’s estimează că va obține între 2,5 și 3,5 milioane de lire sterline din vânzarea ei.