Un diamant negru de 555,5 carate va fi scos la licitație

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 25-01-2022

în: Jewels

diamant negru

Sotheby’s Dubai a dezvăluit un diamant negru de 555,5 carate care este unic. Această piatră prețioasă rară a fost numită „Enigma” și se crede că a fost creată fie dintr-un impact meteoric, fie dintr-un asteroid „purtător de diamante” care s-a ciocnit cu Pământul.

Potrivit Sotheby’s, un diamant negru natural de această dimensiune este un eveniment extrem de rar și este de așteptat să se vândă cu cel puțin 6,8 milioane de dolari. Acesta va fi prezentat în Dubai și Los Angeles înainte de a fi scos la licitație în luna februarie.

Diamantele negre sunt cunoscute și sub numele de diamante Carbonado și pot fi datate cu 2,6 până la 3,8 miliarde de ani în urmă. Acestea au cantități mici de azot și hidrogen – elemente care se găsesc în spațiul cosmic, dar conțin și osbornit, un mineral prezent în meteoriți.

diamant negru

Nikita Binani, specialist în bijuterii la Sotheby’s din Londra, a numit diamantul „Enigma” un fenomen natural.„Vânzarea sa reprezintă o oportunitate care apare o dată în viață de a dobândi una dintre cele mai rare minuni cosmice, vechi de miliarde de ani, cunoscute omenirii”, a spus ea într-un comunicat de presă.

Forma diamantului este inspirată de simbolul palmierului din Orientul Mijlociu al lui Hamsa, un semn de protecție și înseamnă și cinci în arabă. Tema celor cinci parcurge piatra, conform Sotheby’s. Pe lângă cele 555,55 carate, Enigma are 55 de fațete.

Diamantul va fi disponibil pentru licitare online în perioada 3 – 9 februarie și acceptă criptomonede ca plată.