Tricoul lui Kobe Bryant poate ajunge la 7 milioane de dolari

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 13-01-2023

în: News

Kobe Bryant

Unul dintre cele mai cunoscute tricouri ale lui Kobe Bryant se îndreaptă spre licitație. Luna viitoare, Sotheby’s va scoate la licitație tricoul de MVP al regretatului Black Mamba, pe care l-a purtat în 25 de meciuri în timpul campaniei 2007-08. Se estimează că tricoul semnat se va vinde între 5 și 7 milioane de dolari de casa de licitații.

Lotul face parte dintr-o licitație online Sotheby’s intitulată Zenith, care este organizată pentru a aduce un omagiu mai multor sportivi legendari. Partea I va deschide licitația pentru tricoul lui Bryant în perioada 2 – 9 februarie. Zenith Part II va prezenta alte echipamente de joc purtate ale unor staruri, precum Tom Brady, Michael Jordan și Roger Federer. Tricoul MVP al legendei NBA va fi vândut online, dar veți avea, de asemenea, șansa de a-l vedea expus la galeriile Sotheby’s New York, între 1 și 7 februarie.

Kobe Bryant

Una dintre cele mai memorabile imagini cu Bryant capturate vreodată, imortalizată și într-o pictură murală a vedetei din LA, precum și pe cărți, tatuaje, tricouri și multe altele,  a fost realizată în timp ce purta tricoul scos la licitație.

„Se întâmplă rar ca un atlet să depășească limitele sportului său, dar Kobe Bryant este cu siguranță unul dintre puținii sportivi care a lăsat un impact etern asupra lumii. Artefactele sportive cu acest tip de uzură sunt o raritate în spațiul de colecție, cu multe articole moderne purtate doar pentru un singur joc. Faptul că Kobe a marcat un total de 645 de puncte pe parcursul a opt luni în acest tricou, în singurul său sezon MVP, este pur și simplu uimitor”, spune Brahm Wachter, șeful Sotheby’s pentru îmbrăcăminte stradală și obiecte moderne de colecție.